01
september
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

De Sprinter chassis dubbelcabine ook als aardgasvariant verkrijgbaar

De Mercedes-Benz Sprinter is als aardgasvariant al een aantal jaren verkrijgbaar als gesloten bestelwagen, combi en chassiscabine. Sinds kort is ook de Sprinter chassis dubbelcabine met aardgasaandrijving af fabriek leverbaar. Mercedes-Benz blijft het NGT (Natural Gas Technology)-gamma dus uitbreiden en zet hiermee de BlueEFFICIENCY technologie nog breder in.

Sprinter chassis dubbelcabine

De Sprinter is het werkpaard binnen de Mercedes-Benz bestelwagenrange. Met de Sprinter NGT variant is deze chassis-dubbelcabine nog ook nog eens extra milieuvriendelijk. Door de uitbreiding van het NGT-gamma wordt het rijden op aardgas nog aantrekkelijker voor de inzet binnen mileuzones. De NGT Sprinter heeft een actieradius tot wel 400 kilometer. Door de snelle groei van het aantal aardgas-tankstations ( inmiddels ruim 70) is de mogelijkheid om eenvoudig te tanken binnen deze actieradius verzekerd.

Bivalente en monovalente aardgasaandrijving

De Sprinter Chassis dubbelcabine NGT is zowel in bivalente als monovalente aardgas of biogasvariant verkrijgbaar. Bij de bivalente variant zijn de brandstofkosten bij aandrijving met gas 50% lager dan met benzine en tot 30% lager dan met diesel. Dit is vooral erg gunstig in het stadsverkeer. Wanneer buiten de stad wordt gereden, schakelt de Sprinter NGT met een druk op de knop over naar benzine. Milieuvriendelijkheid en rendement worden dus optimaal benut Ook de CO2-uitstoot is bij de aardgasaandrijving tot 20% minder in vergelijking met rijden op benzine. De bivalente Sprinter NGT heeft een actieradius tot wel 1.200 km. De monovalente Sprinter NGT heeft een kleinere benzinetank (< 15l) waarbij de benzine alleen als noodreserve dient. De bestuurder heeft geen invloed op de omschakeling naar benzine, dit gebeurt automatisch. Een groot voordeel van de monvalente variant is dat deze voldoet aan de strenge emissienorm EEV (Enhanced Environmentally Friendly Vehicle). Hierdoor is de Sprinter NGT toegestaan in veel binnensteden.

Veiligheid voorop

De Sprinter NGT modellen, en dus ook de Sprinter chassis dubbelcabine, voldoen aan alle veiligheidseisen. De stalen aardgastanks hebben een eigen veiligheidsventiel, waardoor ook bij grote krachten van buitenaf de veiligheid gewaarborgd blijft. Bovendien voldoet de Sprinter NGT ook aan de bijzondere veiligheidsnorm voor voertuigen op aardgas conform de EG-richtlijn R110. Hierdoor is parkeren in bijvoorbeeld ondergrondse garages mogelijk en ook dit maakt de Sprinter NGT ideaal voor stadsverkeer.