21
april
2006
|
02:00
Europe/Amsterdam

De Rijke kiest de Mercedes-Benz Actros voor het transport van gevaarlijke stoffen

  • Het internationale transportbedrijf De Rijke is gespecialiseerd in het vervoer van gevaarlijke stoffen. Optimale mobiliteit is een vereiste, daarom beschikt De Rijke over een uitgebreid wagenpark waar onlangs twee Mercedes-Benz Actros trekkers met BlueTec technologie, aan toegevoegd zijn. De Actros 1841 LS is licht, zuinig en uiterst comfortabel. Dankzij de toepassing van de BlueTec technologie ontvangt De Rijke bovendien fikse kortingen op de Duitse Maut.

De Rijke uit Spijkernisse is een snel groeiende, internationale aanbieder van diverse logistieke diensten met vestigingen in heel Europa. Naast het verzorgen van transportdiensten bestaat het dienstenportfolio uit expeditieactiviteiten, warehousing, value added logistics en integrale goederenstroom. De basis voor het transportbedrijf is in 1945 gelegd. Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd de eerste vrachtwagen aangeschaft; een truck van het Amerikaanse leger die werd ingezet voor het vervoer van melk en vee. Dit oer-Hollandse familiebedrijf, dat inmiddels al drie generaties De Rijke binnen het bedrijf kent, heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in het vervoer binnen de chemische industrie. Het wagenpark van De Rijke is daarnaast aangepast aan verschillende vormen van wegtransport, te weten: stukgoed, droge bulk, vloeistoffen, containers en het transport van industriële vloeibare gassen.

Het wagenpark van De Rijke bestaat uit ruim negenhonderd bedrijfsauto’s. Onlangs zijn daar twee Mercedes-Benz Actros trucks van het type 1841 LS aan het veelzijdige wagenpark toegevoegd. Deze Actrossen zijn uitgerust met een krachtige en zuinige motor die al aan de Euro5-normen voldoet. Officieel Mercedes-Benz bedrijfswagendealer ROGAM uit Hellevoetsluis heeft de levering verzorgd, inclusief onderhoudscontract. Dankzij de effectieve service organisatie, de hoge mate van flexibiliteit en de goede opvolging bij onverhoopte stilstand is ROGAM dé juiste partner voor De Rijke als het aankomt op mobiliteitsoplossingen.

De keuze voor de Mercedes-Benz Actros is gebaseerd op betrouwbaarheid en zuinigheid waardoor de prijs per kilometer zeer gunstig uitvalt. Door de stijgende brandstofprijzen levert dit veel concurrentievoordeel op. Naast deze robuuste trekkers heeft De Rijke ook nog andere Mercedes-Benz bedrijfswagens tot haar beschikking. De monteurs maken graag gebruik van de Mercedes-Benz Vito’s die als servicewagen in het wagenpark zijn opgenomen.

De Mercedes-Benz Actros 1841 LS wordt bij De Rijke gebruikt voor het transport van gevaarlijke stoffen. Uniek aan deze trekker is dat deze in verhouding een bijzonder laag eigen gewicht heeft: slechts 6.990 kilogram. Aangezien er ook veel mee op Duitsland wordt gereden, ontvangt De Rijke dankzij de toevoeging van BlueTec technologie aan de motor, aanzienlijke kortingen op de Duitse Maut. Ook is er gekozen voor een automaat om zo het comfort van de chauffeurs te optimaliseren. Dankzij het volledig op de chauffeur georiënteerde interieurconcept en de ruime cabine, is de Mercedes-Benz Actros de ideale werkplek voor iedere chauffeur!