04
maart
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

De noviteiten van smart op de Autosalon van Genève 2014

Tijdens de Autosalon van Genève 2014 staan bij smart twee nieuwe limited editions centraal: de smart BRABUS Xclusive red edition en de smart fortwo edition citybeam. Andere highlights zijn de uitbreiding van de mobiliteitsdiensten van smart add-on en de extra functies van de smart drive app 2.0.  

Mooi en snel: een compleet rode smart. Met de smart BRABUS Xclusive red edition presenteert het cultmerk de eerste smart BRABUS Xclusive special edition. Het jupiterrood van de bodypanels en tridion veiligheidskooi benadrukt al op het eerste gezicht het sportieve karakter van deze smart BRABUS die leverbaar is als coupé en als cabrio met een 75 kW turbomotor. De vanafprijs inclusief BTW en BPM bedraagt € 26.139 en hij kan vanaf 4 maart 2014 worden besteld. De levering start aan het einde van de zomer.

Van buiten dynamisch, van binnen sportief en elegant. De nieuwe limited edition smart fortwo edition citybeam laat zich van zijn sportieve kant zien met zijn in metallic of matte lak uitgevoerde bodypanels, zilverkleurige tridion veiligheidskooi en driedubbelspaaks lichtmetalen wielen met brede banden. In het interieur zijn de exclusieve zwarte stoelen in lederlook met kristalgrijze stoffen inzetstukken in de rugleuning en kristalgrijze sierstiksels de eyecatchers. De prijzen van de smart fortwo edition citybeam beginnen bij € 15.755. Het als coupé en cabrio leverbare model staat in april 2014 bij de dealers en is beschikbaar met benzine- en met elektromotor.

De smart drive app, die met een enkele veegbeweging op het iPhone®-scherm  toegang geeft tot diverse mobiele services, heeft er nieuwe functies bij gekregen. Tot de nieuwe navigatiefuncties behoort de integratie van Yelp dat restaurants, winkels en andere 'points of interest' in de buurt inclusief gebruikerswaarderingen toont. Daarnaast kunnen via Glympse locaties worden gedeeld en de mediafunctie van de persoonlijke radio Aupeo in de mediafuncties worden geïntegreerd.