05
augustus
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

De nieuwe SLK: het voordeel van de zomer

  • 7G TRONIC-transmissie tijdelijk zonder meerprijs voor SLK 200 BlueEFFICIENCY

  • Weldadig Roadster-comfort pakket voor aantrekkelijke meerprijs

  • Nieuwe SLK direct aan de top in zijn segment

De nieuwe Mercedes-Benz SLK is uitermate enthousiast ontvangen. In Nederland is het nu al de best verkochte Roadster in zijn segment. Om dat succes te vieren én kracht bij te zetten, zijn er nu twee interessante proposities. Om te beginnen wordt de SLK 200 BlueEFFICIENCY desgewenst en zonder meerprijs geleverd met de efficiënte en sportieve 7G TRONIC Plus automatische transmissie. Voor alle SLK-modellen geldt dat het weldadige Roadster-comfort pakket met onder meer het Panorama VARIOdak en AIRSCARF tijdelijk voor slechts € 1.504 wordt aangeboden.

De SLK 200 BlueEFFICIENCY wordt tijdelijk zonder meerprijs geleverd met de geavanceerde 7G TRONIC automatische transmissie. De efficiency daarvan betaalt zich uit op twee fronten. Om te beginnen zorgt deze innovatieve versnellingsbak voor snellere acceleratietijden (0-100 km/h in 7,0 in plaats van 7,3 seconden). Tegelijkertijd bedraagt het gemiddelde verbruik van de SLK 200 met deze transmissie slechts 6,1 l/100 km (versie met handgeschakelde zesbak: 6,4 l/100 km). Dit maakt de SLK 200 BlueEFFICIENCY tot de zuinigste Roadster in zijn segment. Hij is dan ook goed voor een groen B-label. De SLK 200 BlueEFFICIENCY met 7G TRONIC Plus-transmissie staat tijdelijk in de prijslijst voor € 47.400 (reguliere prijs € 49.650). Het klantvoordeel bedraagt dus € 2.250.

Hoogstaand zomercomfort

Om de open-air sensatie van de SLK in alle comfort te beleven, is er het Roadster-comfort pakket. Dit omvat om te beginnen het Panorama VARIOdak. Zelfs met gesloten dak is de sfeer in het interieur daarmee zeer licht. Afstandsbediening (via de sleutel) van dit VARIOdak is uiteraard inbegrepen. Ook stoelverwarming en AIRSCARF nekverwarming met verstelbare ventilatieopeningen in de hoofdsteunen behoren tot het Roadster-comfort pakket en dat geldt ook voor een stoffen windscherm tussen de rolbeugels. Met deze extra’s wordt zowel gesloten als open rijden nog comfortabeler. Bovendien maakt het Roadster-comfort pakket een aanzienlijke verlenging van het ‘open seizoen’ mogelijk. De reguliere meerprijs voor het Roadster-comfort pakket bedraagt € 1.920 Om de succesvolle entree van de nieuwe SLK op de Nederlandse markt te vieren, wordt het tijdelijk aangeboden voor slechts € 1.504. Het klantvoordeel bedraagt dus € 416. Het Roadster-comfort pakket is leverbaar voor de SLK 200, de SLK 250 en de SLK 350.