18
juli
2017
|
21:04
Europe/Amsterdam

De nieuwe Mercedes-Benz X-Klasse - de eerste premium pick-up

De nieuwe Mercedes-Benz X-Klasse brengt niet alleen het progressieve ontwerp van de opzienbarende Concept X-CLASS grotendeels over naar de serieproductie, het model biedt ook bijzonder veel mogelijkheden – van robuuste, terreinwaardige pick-up tot lifestyle- en gezinsauto. De X-Klasse verschuift de grenzen van het klassieke pick-up-segment. De traditionele eigenschappen van een middelgrote pick-up worden aangevuld met typische Mercedes-Benz eigenschappen als rijdynamiek, comfort, design, veiligheid, connectiviteit en uitgebreide individualiseringsmogelijkheden.  

Daarmee speelt Mercedes-Benz in op de veranderde wensen van de klanten en spreekt het merk nieuwe pick-up doelgroepen aan. Er is namelijk veel keuze bij de nieuwe X-Klasse: drie uitrustingsvarianten, vier- en zescilindermotoren, achterwielaandrijving en permanente vierwielaandrijving alsmede een handgeschakelde zesversnellingsbak en een 7-traps automaat. Ook zijn er zes verschillende bekledingen verkrijgbaar waaronder twee ledervarianten, drie soorten sierdelen voor het interieur en een omvangrijk, door Mercedes-Benz ontwikkeld accessoireprogramma, waarmee de X-Klasse als geen andere pick-up kan worden aangepast aan de persoonlijke smaak. De marktintroductie gaat in november 2017 in Europa van start. Begin 2018 volgen Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland, begin 2019 wordt het model ook verkrijgbaar in Argentinië en Brazilië.

Bij de ontwikkeling van de Mercedes-Benz X-Klasse is rekening gehouden met de veranderde eisen op de internationale pick-up-markten. De vraag naar middelgrote pick-ups met personenauto rijeigenschappen en comfortvoorzieningen neemt al jaren toe, net als het aandeel van door particulieren gebruikte pick-ups. Deze auto’s worden niet langer als pure ‘werkpaarden’ gekocht. Als eerste premiumfabrikant speelt Mercedes-Benz in op deze veranderingen – waarbij het merk gebruikmaakt van zijn ervaring en knowhow met betrekking tot de ontwikkeling van bedrijfswagens en terreinauto’s voor inzet onder zware omstandigheden, zoals de Unimog en G-Klasse alsmede modellen als de V-Klasse en de Vito, die zowel geschikt zijn voor werk als vrije tijd, en personenwagens die moderne luxe en een hoge mate van rijplezier bieden.

Zodoende is de X-Klasse gericht op zeer verschillende doelgroepen: landeigenaren zoals agrariërs in Argentinië, ondernemers zoals aannemers in Brazilië, trendbewuste individualisten in Zuid-Afrika of Groot-Brittannië en sportieve avonturiers in Nieuw-Zeeland of Nederland.

In Nederland bedraagt de vanafprijs van de Mercedes-Benz X-Klasse € 38.480,- exclusief BTW/BPM. De prijzen van de overige uitvoeringen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Hard werken, hard genieten: de nieuwe X-Klasse

Als geen andere pick-up verenigt de nieuwe X-Klasse schijnbare tegenstellingen: een modern design en compromisloze robuustheid, indrukwekkende terreincapaciteiten en een hoge mate van rijdynamiek, stijlvol comfort en veel praktisch gebruiksgemak. Daarmee is de X-Klasse de Mercedes onder de pick-ups. Het model biedt een hoogstaand rij- en weggedrag, zowel wat betreft rijdynamiek als rijcomfort. Dit wordt gerealiseerd door het Comfort-onderstel bestaande uit een ladderchassis, een multilink achteras met starre as-deel, onafhankelijke wielophanging voor en schroefveren op beide assen.

De X-Klasse beschikt over een uniek design en wordt leverbaar in drie modelvarianten voor verschillende leef- en werkwerelden:

  • De basisvariant X-Klasse PURE is een robuuste uitvoering die gericht is op functionaliteit. Hij voldoet aan alle eisen die aan een ‘werkpaard’ worden gesteld. Tegelijkertijd biedt het model qua comfort en design alles wat nodig is voor representatieve klantbezoeken en privé-activiteiten.
  • De X-Klasse PROGRESSIVE is gericht op mensen die een stijlvolle en extra comfortabele, maar tegelijkertijd robuuste pick-up zoeken – die dienstdoet als visitekaartje voor hun bedrijf en tegelijkertijd als comfortabele en representatieve gezinsauto.
  • De X-Klasse POWER is de high-end uitrustingsvariant. Deze is gericht op kopers die bijzonder veel waarde hechten aan design, prestaties en comfort. De X-Klasse POWER is de lifestyle-auto die de mainstream achter zich laat – voor inzet in een stedelijke omgeving en bij sport en hobby-activiteiten die naast de gebaande paden plaatsvinden. Met zijn specifieke designkenmerken en omvangrijke uitrusting komt deze uitvoering tegemoet aan de onafhankelijke en individualistische levenswijze van zijn eigenaren.

Kracht en efficiency met vier en zes cilinders

Bij de marktintroductie is de X-Klasse leverbaar met twee krachtige en zuinige viercilindermotoren. De koppelrijke common-rail-dieselmotor met een cilinderinhoud van 2,3 liter is leverbaar in twee vermogensvarianten. In de X220d zorgt een enkele turbo voor een vermogen van 120 kW/163 pk en de X250d beschikt dankzij twee turbo’s over een indrukwekkend vermogen van 140 kW/190 pk. Beide dieselmodellen worden zowel geleverd met uitsluitend achterwielaandrijving als met inschakelbare vierwielaandrijving. Alle motoren kenmerken zich door een rustige, vibratiearme motorloop en een goede vermogensafgifte in combinatie met een laag verbruik. Voor de krachtoverbrenging zorgt een handgeschakelde zesversnellingsbak. Voor de 140 kW/190 pk sterke modellen X250d en X250d 4MATIC is tegen meerprijs een 7-traps automaat leverbaar.Halverwege 2018 volgt een koppelrijke V6-dieselmotor, die nog meer souplesse op de weg en in het terrein biedt. Hij levert een vermogen van 190 kW/258 pk en een maximaal koppel van 550 newtonmeter. Daarmee neemt de X350 de toppositie in het segment in. Het topmodel van de X-Klasse beschikt standaard over de permanente vierwielaandrijving 4MATIC en de 7-traps automaat 7G-TRONIC PLUS met stuurwielpaddles en ECO start-stopsysteem. Bovendien is deze uitvoering voorzien van het DYNAMIC SELECT-systeem. De in het pick-up-segment nog ongebruikelijke rijprogrammaschakelaar maakt zeer individueel rijplezier mogelijk – van ontspannen-comfortabel tot betrokken-sportief. Er is keuze uit vijf rijprogramma‘s: Comfort, ECO, Sport, Manuell en Offroad. Hiermee kunnen de karakteristiek van de motor, de schakelpunten van de automaat en het ECO start-stopsysteem worden aangepast.

Dynamisch en comfortabel rijplezier op Mercedes-Benz personenwagenniveau

De X-Klasse is de eerste pick-up die niet alleen buiten de gebaande paden uitstekend presteert, maar ook op het asfalt. De grote spoorbreedte, de lange wielbasis en de voor Mercedes-Benz typerende comfortabele veer- en demperafstelling biedt op de weg een ongekende combinatie van rijplezier en rijdynamiek – zonder dat dit ten koste gaat van de terreineigenschappen. Bijzonder in dit segment: zowel voor als achter worden schroefveren gemonteerd, wat voor een harmonieus veercomfort zorgt. Het Comfort-onderstel is zo afgesteld dat op de weg een hoge mate van rijdynamiek en rijcomfort wordt gerealiseerd en dat het in combinatie met de 4MATIC vierwielaandrijving bovendien optimale terreineigenschappen biedt. Het Comfort-onderstel beschikt over een vooras met dubbele draagarmen en een multilink achteras die optimaal is afgestemd op zware belading, met een starre as-aandeel en een grote maximale wieluitslag. De combinatie zorgt voor een comfortabele vering en een veilig rijgedrag bij elke toegestaan beladingsniveau.

Met 1.632 millimeter voor en 1.625 millimeter achter biedt de X-Klasse een grotere spoorbreedte dan de meeste concurrenten. Dat creëert een optimale basis voor een goede stabiliteit en hogere bochtsnelheden. Ook de wielbasis is ten opzichte van andere middelgrote pick-ups langer: 3.150 millimeter. Dit vermindert vibraties tijdens het rijden en het zorgt voor een rustige en betrouwbare rechtuitloop. Als enige fabrikant in dit segment levert Mercedes-Benz standaard grote, van binnenuit geventileerde schijfremmen op beide assen. Op de vooras worden schijven met een diameter van 32 centimeter toegepast en op de achteras hebben deze een diameter van 30,8 centimeter. Deze zorgen voor korte remwegen, een snelle respons en een hoge thermische belastbaarheid.

Het Comfort-onderstel behoort op alle Europese markten tot de standaarduitrusting. Het biedt een bodemspeling van 202 millimeter. Tegen meerprijs is een met 20 millimeter verhoogd onderstel verkrijgbaar. De extra bodemspeling zorgt voor nog betere terreineigenschappen, een hogere zitpositie en een opvallende offroad-look. De voor Mercedes-Benz kenmerkende veilige en comfortabele rijeigenschappen blijven ondanks de verhoging behouden.

Puristische achterzijde inclusief achterbumper met opstap

Net als de spoiler aan de voorkant is ook de vormgeving van de achterbumper bij elke uitvoering anders: bij de PURE is deze zwart van kleur, bij de PROGRESSIVE in carrosseriekleur uitgevoerd. De POWER is voorzien van een verchroomde bumper, die voor een bijzonder hoogwaardige uitstraling zorgt. Voor een comfortabele toegang tot de laadbak bij in- en uitlaatladen zorgt het in de bumper geïntegreerde opstap. Als de standaard achterklepopening met een hoek van maximaal 90 graden niet volstaat, kan de achterbumper bij de X-Klasse desgewenst achterwege worden gelaten. Dan kan de achterklep tot een hoek van maximaal 180 graden worden geopend.

De laadbak is zo vormgegeven dat er ook tussen de wielkasten overdwars een europallet kan worden geplaatst. Als enige middelgrote pick-up beschikt de X-Klasse standaard over verlichting van de laadbak. In het derde remlicht bevinden zich LED-lampen die de gehele laadbak verlichten. De verlichting wordt automatisch uitgeschakeld zodra de auto op contact wordt gezet. Een 12 volt-aansluiting voor bijvoorbeeld een compressor behoort eveneens tot de standaarduitrusting.

De afmetingen van de X-Klasse

Lengte

5.340 mm

Breedte

1.920 mm

Hoogte

1.819 mm

Wielbasis

3.150 mm

Lengte laadbak

1.587 mm

Breedte laadbak

1.560 mm

Hoogte laadbak

474 mm

Maximaal laadvermogen

1.042 kg

Aanhangergewicht geremd (afhankelijk van de motorisering en uitrusting)

1.650–3.500 kg

Nieuwe maatstaf qua comfort en kwaliteitsindruk

In het interieur biedt de X-Klasse een comfort en een kwaliteitsindruk die ongeëvenaard zijn in het segment van middelgrote pick-ups. Het instrumentenpaneel beschikt over het voor Mercedes-Benz kenmerkende concave sierelement dat zich over de gehele breedte van het interieur uitstrekt – een noviteit in dit autosegment. Het zorgt voor een ruim ogend interieur en het oogt puristisch en modern.

Bij de X-Klasse POWER is er keuze uit drie soorten sierdelen: pixellook zwart mat, aluminiumlook langsgeslepen en houtnerflook bruin mat. Aan de hoogwaardige uitstraling draagt ook de met lederlook ARTICO beklede bovenzijde van het dashboard bij, die naar keuze in zwart en notenbruin verkrijgbaar is. Sportieve accenten vormen de kenmerkende ronde ventilatieroosters. Deze zijn afhankelijk van de uitvoering zwart hoogglans of Silver Shadow van kleur, waarmee ze voor een hoogwaardig Cool Touch-effect zorgen. Bij de uitvoeringen PROGRESSIVE en POWER wordt tevens de middenconsole omlijst door een opvallend sierframe in de kleur Silver Shadow. Eveneens uitgevoerd in de kleur Silver Shadow zijn de grote handgrepen aan de portieren. Het Cool Touch-effect wordt versterkt door het uit de V-Klasse bekende, vrijstaande centrale display. In combinatie met het multimediasysteem COMAND Online beschikt het over een beeldschermdiameter van 8,4 inch, waarmee dit het grootste display in het segment is. Met een resolutie van 960 x 540 pixelpunten en de contrastrijke IPS-technologie (In-Plane Switching) zorgt het voor een zeer heldere weergave, die met name de afbeeldingskwaliteit van de 360 graden-camera en de navigatiekaarten duidelijk verbetert.

Het bedienings- en weergaveconcept kenmerkt zich door een hoog comfortniveau en een uitstekende ergonomie. Het combi-instrument is voorzien van de grote, analoge ronde meters waarover ook de C-Klasse en de V-Klasse beschikken. Bij de X-Klasse PROGRESSIVE en POWER zijn deze in kokers opgenomen. Tussen de ronde meters bevindt zich het 5,4 inch grote multimedia-kleurendisplay. Met de drukknoppen op het standaard 3-spaaks multifunctionele stuurwiel kunnen de instellingen op het kleurendisplay worden geselecteerd zonder de handen van het stuur te hoeven halen. Het multifunctionele stuurwiel is in hoogte verstelbaar, wat het vinden van een comfortabele zitpositie vereenvoudigt. Bij de X-Klasse PROGRESSIVE en POWER zijn bovendien het stuurwiel, de pookknop en de handremhendel bekleed met leder. In combinatie met de multimediasystemen Audio 20 CD en COMAND Online beschikt de X-Klasse naast de centrale bedieningsunit ook over het uit de personenwagenmodellen bekende multifunctionele touchpad – eveneens uniek in dit segment. Het is ergonomisch op de middenconsole geplaatst en kan net als de smartphone worden bediend middels gebaren of de invoer van letters en tekens.

Elektrisch verstelbare comfortstoelen met lendensteunen

Comfort was ook het uitgangspunt bij de ontwikkeling van het interieur. Hoogwaardige materialen en een stoelconstructie die voor een optimale zijdelingse steun en een hoge zitpositie zorgt, staan in combinatie met de ergonomisch gevormde stoelen garant voor zeer comfortabel reizen – vooral tijdens langere ritten. De comfortstoelen voor de bestuurder en de bijrijder zijn in lengte en hoogte verstelbaar en beschikken over verstelbare rugleuningen. Ook hebben ze een ergonomische en functionele vorm. De X-Klasse POWER beschikt standaard over elektrisch verstelbare stoelen en een elektrisch bediende lendensteun die in twee richtingen kan worden versteld. De driezits achterbank zorgt voor een comfortabele zithoogte en de bank beschikt over versterkte zijwangen voor een optimale zijdelingse steun op de buitenste zitplaatsen. Deze zitplaatsen zijn bovendien standaard voorzien van bevestigingspunten voor een i-Size/ISOFIX-kinderzitje.

Grootste materiaal- en kleurenkeuze in het segment

Naast de verschillende sierelementen is er keuze uit zes bekledingen, waaronder twee ledervarianten met sierstiksel in een contrasterende kleur. Daarmee biedt de X-Klasse de grootste materiaal- en kleurenkeuze in zijn segment. De stoelen van de X-Klasse PURE zijn standaard bekleed met stof Tunja zwart. Tegen meerprijs is kunstleder in de kleur zwart leverbaar. In de variant PROGRESSIVE zijn de comfortstoelen bekleed met de zwarte stof Posadas. Tegen meerprijs is lederlook ARTICO/microvezel DINAMICA zwart leverbaar, bekend uit de personenwagenmodellen van Mercedes-Benz.

De X-Klasse POWER is standaard voorzien van lederlook ARTICO/ microvezel DINAMICA met contrasterend sierstiksel in de kleur alpacagrijs. Tegen meerprijs is zwart leder met alpacagrijs sierstiksel alsmede leder in de kleur notenbruin met zwart sierstiksel verkrijgbaar. De sierstiksels in contrasterende kleur zorgen ervoor dat de stoelen nog hoogwaardiger ogen. Met exclusieve sierstiksels zijn ook de interieurdelen afgewerkt die zijn bekleed met lederlook ARTICO, te weten de bovenzijde van het dashboard, de armsteunen en de randen van de portierbekleding. Daardoor oogt het gehele interieur nog hoogwaardiger. Voor de hemelbekleding is er voor het eerst in dit segment keuze uit twee varianten: stof macchiatobeige en stof zwart. Bij de X-Klasse POWER zijn bovendien de A-stijlen bekleed met stof in dezelfde kleur.

Individualisering op maat – Style-pakketten en het omvangrijke Mercedes-Benz accessoireprogramma

Voor verdere individualisering is er keuze uit tal van opties en een specifiek Style-pakket voor de uitrustingsvarianten PROGRESSIVE en POWER. Daarmee beschikt de X-Klasse bijvoorbeeld over treeplanken aan de zijkant en een achterruit die elektrisch kan worden geopend. Daarnaast heeft Mercedes-Benz een speciaal team van designers en ontwikkelingsingenieurs samengesteld voor het creëren van een omvangrijk accessoireprogramma. Daarmee kan de X-Klasse nog meer worden afgestemd op de persoonlijke smaak. Zo kunnen bijvoorbeeld het uiterlijk, het praktisch gebruiksgemak en de terreineigenschappen nog beter op de persoonlijke wensen worden afgestemd. Er is keuze uit onder meer een styling bar, side bar, soft-, hard- of rollcovers voor de laadruimte en een hardtop waarmee de pick-up het uiterlijk van een SUV krijgt. De hardtop sluit perfect aan op het lijnenspel van de X-Klasse en zorgt zo voor een harmonieus geheel. Daarnaast zijn onder meer een laadruimtebekleding, een laadbak-scheidingssysteem, bevestigingsrails in de laadruimte en bodembescherming verkrijgbaar.

Inschakelbare of permanent – vierwielaandrijving 4MATIC voor elke ondergrond

De inschakelbare vierwielaandrijving 4MATIC waarover de dieselmodellen X220d 4MATIC en X250d 4MATIC beschikken, zorgt ervoor dat de auto in elk terrein uit de voeten kan. Met dit systeem kunnen de voorwielen elektrisch worden in- en uitgeschakeld als de omstandigheden daarom vragen. Halverwege 2018 voorziet Mercedes-Benz zijn pick-up ook van permanente vierwielaandrijving. Daarmee biedt de X-Klasse ook bij hoge snelheden op asfalt maximale prestaties en grip. De permanente vierwielaandrijving 4MATIC wordt uitsluitend geleverd in combinatie met de zescilindermotor. In het terrein zorgen beide 4MATIC-varianten dankzij een lage gearing en een optioneel sperdifferentieel op de achteras voor een indrukwekkende grip. Standaard zijn alle modellen met vierwielaandrijving voorzien van de bergafdaalhulp DSR (Downhill Speed Regulation).

Indrukwekkende terreineigenschappen

Max. doorwaaddiepte

600 mm

Bodemspeling

Vooras 202 mm

Achteras 221 mm bij onderstel met grotere bodemspeling

Taludhoek voor/achter

28,8°/23,8°

30,1°/25,9° bij onderstel met grotere bodemspeling

Maximale overhelhoek

49,8°

49° bij onderstel met grotere bodemspeling

Drempelhoek

20,4°

22° bij onderstel met grotere bodemspeling

Maximale hellingshoek

100%

Omvangrijke veiligheidsuitrusting

Net als de andere modellen van Mercedes-Benz kenmerkt de X-Klasse zich door een hoog veiligheidsniveau. De pick-up met de ster beschikt standaard over een comfort- en veiligheidsuitrusting die in dit segment buitengewoon zijn. Voor een maximale bescherming van de inzittenden zorgt onder meer de bijzonder stevige carrosserie met een zeer solide inzittendencompartiment en een structuur waarvan de voor- en achterzijde door middel van gerichte deformatie energie kan verwerken. Tot de standaard passieve veiligheidsvoorzieningen behoren zeven airbags en het i-Size-bevestigingssysteem voor twee kinderzitjes. De bestuurder en de bijrijder beschikken over een tweetraps airbag. Voor actieve veiligheid zorgen de standaard Active Brake Assist, Lane Keeping Assist en de Traffic Sign Assist, die zowel meer veiligheid als meer comfort bieden. Daarnaast zijn Trailer Stability Assist, een bandenspanningscontrolesysteem, een cruise control en LED-koplampen die dankzij zes leds per koplampunit de grootste lichtopbrengst in hun segment leveren verkrijgbaar. Tegen meerprijs zijn een achteruitrijcamera en een 360 graden-camera leverbaar. Met deze omvangrijke uitrusting voldoet de X-Klasse perfect aan de eisen die aan een moderne gezins- en lifestyle-auto worden gesteld.

De eerste mid-size pick-up met volledige connectiviteit

De X-Klasse is de eerste middelgrote pick-up die over een communicatiemodule met vaste simkaart beschikt. Zodoende is het mogelijk om gebruik te maken van de omvangrijke Mercedes me connect diensten en via de smartphone toegang te krijgen tot de auto. Zo kunnen bestuurders van een X-Klasse in 21 Europese landen bijvoorbeeld handige informatie zoals het brandstofniveau en de bandenspanning opvragen alsmede de locatie van de geparkeerde of rijdende X-Klasse. Met de Mercedes me-app is bovendien deur tot deur-navigatie mogelijk. Tot de Mercedes me connect diensten horen ook het Mercedes-Benz noodoproepsysteem en de basisdiensten pech-, ongeval- en onderhoudsmanagement en de autodiagnose op afstand.

Daarnaast doen tal van bedienings- en assistentiesystemen die bekend zijn van de personenwagenmodellen van Mercedes-Benz hun intrede in het segment van middelgrote pick-ups. Dit geldt onder meer voor het multifunctionele touchpad en het volledig geïntegreerde multimediasysteem COMAND Online met navigatie met harde schijf, de spraakgestuurde bediening LINGUATRONIC en internettoegang via de smartphone.

Productiesamenwerking met Renault-Nissan

Met de X-Klasse breidt Mercedes-Benz Vans zijn portfolio uit in de modelreeks die een brug slaat tussen de bedrijfswagens en de personenwagens. Daarom vormt de pick-up wederom een mijlpaal in de groeistrategie ‘Mercedes-Benz Vans goes global’.

De pick-up met ster zal in samenwerking met Renault-Nissan Alliance geproduceerd gaan worden. De productie voor de Europese, Australische en Zuid-Afrikaanse markt zal in 2017 van start gaan in de Nissan-fabriek in Barcelona, Spanje.De X-Klasse voor de Latijns-Amerikaanse markten zal vanaf 2018 gebouwd gaan worden in de Renault-fabriek in Cordoba, Argentinië.

Met de X-Klasse breiden Daimler AG en Renault-Nissan Alliance hun strategische samenwerking uit die zes jaar geleden werd aangegaan. Beide bedrijven profiteren van een optimale benutting van de productiecapaciteiten. Nissan is de op één na grootste fabrikant van middelgrote pick-ups met een laadvermogen van een ton ter wereld en heeft maar liefst 80 jaar ervaring met het produceren en verkopen van dit type auto’s.

Het Mercedes-Benz Management over de nieuwe X-Klasse

“Het is tijd voor een premiummodel in het segment van middelgrote pick-ups. Met de X-Klasse interesseren we nieuwe doelgroepen voor dit type auto, zoals we dat meer dan 20 jaar geleden met de M-Klasse ook in het offroad-segment hebben gedaan. Onze pick-up kan niet alleen worden ingezet als bedrijfsauto, maar ook als gezins- en lifestyleauto. Met andere woorden: De X-Klasse is de Mercedes onder de pick-ups.”  Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler AG en hoofd van Mercedes-Benz Cars

“Met de X-Klasse vullen we een hiaat in ons portfolio op, in het overgangsgedeelte tussen het personenwagen- en het bedrijfswagensegment. Met de Vito en de V-Klasse is Mercedes-Benz Vans op dat punt wereldwijd al erg succesvol. Ook met de pick-up richten we ons op heel uiteenlopende markten. Mercedes-Benz Vans gaat daardoor nog internationaler opereren.Wilfried Porth, lid van de raad van bestuur van Daimler AG, hoofd P & O, Mercedes-Benz Vans

“De X-Klasse is de eerste pick-up die echt over personenwageneigenschappen beschikt. Hij is robuust, heeft een hoog draagvermogen en biedt goede terreineigenschappen, zoals het een pick-up betaamt. Tegelijkertijd biedt de X-Klasse de esthetische eigenschappen, de rijdynamiek, het comfort, de veiligheid, de connectiviteit en de individualiteit die je van een Mercedes-Benz verwacht. Daarmee verschuift de X-Klasse de grenzen van het pick-up-segment en het model maakt dit autotype ook geschikt voor privégebruik. Met drie uitrustingsvarianten en een omvangrijk individualiseringsprogramma bieden we de ideale auto voor verschillende doelgroepen met specifieke wensen.” Volker Mornhinweg, hoofd Mercedes-Benz Vans

“Als geen andere pick-up biedt de X-Klasse een combinatie van robuustheid en elegant en daarmee is hij ‘hot’ en ‘cool’ tegelijk. Met zijn puristische en tegelijker bijzonder emotionele design is de X-Klasse echt een nieuw soort pick-up.” Gorden Wagener, hoofdontwerper Daimler AG