16
april
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

De nieuwe Mercedes-AMG GT: de sportsensatie

Dit najaar maakt de Mercedes-AMG GT zijn werelddebuut. Deze nieuwe fascinerende, dynamische en veelzijdige high performance auto doet zijn intrede in een nieuw segment. Met een adembenemend design en extreem goede rijeigenschappen is hij in ieder opzicht een échte Mercedes-AMG die het hart van de sportwagenfans sneller zal laten kloppen.
 

Ultieme rijervaring
 

Een sneak preview van het interieur geeft een voorproefje van de nieuwe Mercedes-AMG GT. Het interieurontwerp belichaamt emotie en sensualiteit als in geen andere sportwagen. De compromisloze lijnen van het interieur en de authentieke materialen benadrukken de definitie van moderne luxe. De cockpit van de GT wordt gedomineerd door een stilistische doorontwikkeling van het voor Mercedes-Benz sportwagens kenmerkende 'aviation design'. Het extreem brede dashboard doet denken aan een krachtige vleugel. Dit effect wordt versterkt door vier centraal geplaatste en twee aparte ventilatie-openingen aan weerszijden van het dashboard. De middenconsole lijkt met de toegepaste materialen en een vormgeving die doet denken aan een NACA-luchtinlaat op een element dat direct uit de racesport komt. Een ander geraffineerd designelement: de bedieningselementen van de AMG DRIVE UNIT die als acht cilinders in een V-opstelling zijn geplaatst en de technische optiek van de middenconsole accentueren.
 

Ook stationair al een sensatie
 

Het interieur van de Mercedes-AMG GT geeft de passagiers een fascinerend gevoel van exclusiviteit door de toepassing van de edelste materialen en de schitterende afwerking. De sportwagen zorgt al voor een verhoogde hartslag wanneer hij stilstaat en maakt nieuwsgierig naar de dynamische hoogstandjes die de nieuwe GT in petto heeft wanneer zijn AMG-V8 tot leven komt.