18
februari
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

De nieuwe Maybach Zeppelin

De nieuwe Maybach Zeppelin, zal tijdens de Autosalon van Genève in maart zijn wereldpremière beleven. Het nieuwe model vormt de absolute top in het segment van luxe limousines en is daarmee een waardige opvolger van de legendarische Maybach Zeppelin, die in de jaren dertig van de vorige eeuw eenzaam aan de top van het hoogste segment op automobielgebied stond. Een unieke lak met een taillelijn in een afwijkende kleur en een nog hoogwaardigere afwerking met bijzondere materialen in het interieur zijn kenmerkend voor de nieuwe Maybach Zeppelin. Als optie is het nieuwe flacon-geursysteem leverbaar. Qua prestaties overtreft het nieuwe model zelfs de andere Maybachs en is daarmee de krachtigste Maybach aller tijden. Kortom: de Maybach Zeppelin is het nieuwe synoniem voor elegantie en automobielbouw van het hoogste niveau. De oplage is wereldwijd gelimiteerd tot 100 exemplaren.

Zelfs vandaag de dag nog heeft de naam “Zeppelin” in het segment van luxe automobielen een unieke klank. Net zoals vroeger bouwt Maybach ook nu de Zeppelin voor automobilisten, die zelfs in de luxe klasse op zoek zijn naar het bijzondere. Uitzonderlijke elegantie, innovatieve ideeën en prestaties van het hoogste niveau zijn de kenmerken van de bijzondere uitvoeringen Maybach 57 Zeppelin en Maybach 62 Zeppelin, waarvan er slechts 100 exemplaren worden gebouwd.

Nog betere prestaties voor Maybach Zeppelin

De Maybach 57 S en de verlengde uitvoering 62 S vormen de technische basis van het nieuwe topmodel. In beide gevallen zorgt de zesliter V12-biturbomotor voor uitstekende prestaties, die voor de Zeppelin zijn verbeterd tot 471 kW/640 pk. Het maximum koppel bedraagt 1.000 Nm.

Uit elke hoek toont de Maybach Zeppelin karakter en stijl. Aan de buitenkant onderscheidt het vlaggenschip zich door een bijzondere tweekleurige carrosserie. De taillelijn is uitgevoerd in Rocky-Mountains-lichtbruin als spannend contrast met de rest van de carrosserie in Taiga-zwart. Aan de achterkant vallen de donkerrode achterlichten en een verticale rand in het achterpaneel op. Natuurlijk kan de Maybach Zeppelin ook in iedere andere gewenste kleur geleverd worden.

De nieuw ontworpen 20-inch wielen van de Maybach Zeppelin in Chrome Shadow ronden het fraaie uiterlijk af. Ze zijn uitgevoerd in de basiskleur zwart. Daarna is in een uitgebreid proces het zilver toegevoegd, zodat de kleur van buiten naar binnen steeds donkerder wordt.

Nieuw bij Maybach zijn de gewijzigde buitenspiegels, die voor duidelijk minder windgeruis zorgen. Ze zijn hoekiger en hebben een smallere rand. Daarnaast leveren ze met een groter spiegeloppervlak en ingebouwde richtingaanwijzers een bijdrage aan de verkeersveiligheid. Het in een boog geplaatste woordlogo “ZEPPELIN” onder de dubbele M van het bekende merkbeeld aan de voor- en achterkant van de auto verraadt meteen het bijzondere karakter van de nieuwe Maybach Zeppelin.

Hoogwaardig leer en sierdelen in glanzende pianolak

De nieuwe Maybach Zeppelin is een auto voor liefhebbers. Dat wordt bij de eerste blik in het interieur meteen duidelijk. De bekleding van hoogwaardig leer in de kleur California Beige contrasteert perfect met het Stromboli-zwarte leer, dat de taillelijn aan de binnenkant benadrukt. Tegelijkertijd past het glanzende diepe zwart van het leer bij de hoogwaardige, in pianolak uitgevoerde oppervlakte van de sierdelen. De contrasterende stiknaden op het dashboard en de portieren passen bij de dynamiek van de Maybach Zeppelin. De Diamond stitching op de zittingen en de rugleuningen geven de riante stoelen hun eigen karakter.

Ook binnenin verwijzen opschriften op de gelimiteerde bijzondere uitvoering. De middenconsole voorin en de als optie in de Maybach Zeppelin 62 leverbare separatiewand dragen het opschrift “MAYBACH ZEPPELIN”, net als de meegeleverde zilveren champagnekelken. De dorpels en de sleutelhanger zijn voorzien van het ingegraveerde opschrift “ZEPPELIN”.

Uniek in de wereld: een systeem voor een prettige geur

Een wereldwijd unieke vinding is exclusief voorbehouden aan de Maybach Zeppelin en is leverbaar als speciale klanten wens: een innovatief systeem waarmee uit een fles een prettige geur in het interieur kan worden verspreid. Met een druk op de knop wordt in het interieur een hoogwaardig parfum verspreid, dat individueel kan worden gekozen en op een aangename wijze de zintuigen van de inzittenden prikkelt.

Het hart van het systeem is een van binnen verlichte acrylglazen bol op de middenconsole achterin, waarin de bezitter of bestuurder van de Maybach Zeppelin een flacon met zijn of haar favoriete parfum kan plaatsen. Een pneumatische doseerpomp brengt een zachte luchtstroom in de flacon, waarop de parfum in het interieur verspreid wordt. Het geursysteem kan zowel door een druk op de knop op de middenconsole achterin als vanaf de bestuurdersstoel worden geactiveerd en bovendien worden geregeld met een draaiknop achterin. Binnen enkele seconden verspreidt de gekozen geur zich in het interieur. Bij auto’s met een separatiewand kunnen alleen de passagiers achterin het systeem bedienen.

Bij de bediening hebben geurexperts rekening gehouden met de specifieke eigenschappen van de menselijke neus. Omdat de neus zich aanpast aan geuren en deze na een tijd niet meer waarneemt, wordt het flacon-geursysteem na circa tien minuten uitgeschakeld. Na het uitschakelen is de geur, die niet in de materialen van het interieur of de kleding van de inzittenden blijft hangen, heel snel weer verdwenen. Wanneer het systeem later opnieuw in werking wordt gesteld, is de geur weer waarneembaar.

Kunstzinnige mondgeblazen flacons en speciaal ontwikkelde geuren

Bij het systeem worden twee exclusieve geuren geleverd, die een bekende parfumeur van de firma Givaudan speciaal voor Maybach ontwikkeld heeft. De ene geur is licht en verfrissend, de andere heeft een wat nadrukkelijker houttoon en is wat zwaarder. Eigenaren van een Maybach Zeppelin kunnen ook andere parfums gebruiken of een eigen parfum laten ontwikkelen en zich zo met hun persoonlijke geur omhullen. De flacons zijn gemakkelijk te wisselen. Tot de uitrusting behoren drie waardevolle mondgeblazen flacons van een bekende kunstenaar. Het gecompliceerde, geruisloos werkende geursysteem is een door Maybach gepatenteerde uitvinding.

Prijzen

57S Zeppelin                           € 406.000 (excl. BTW/BPM)

62S Zeppelin                           € 473.000 (excl. BTW/BPM)