01
februari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

De nieuwe look van de smart fortwo

  • Nog meer dynamiek en zelfbewustzijn

  • Interieur van topklasse

  • Als vanouds: wegenbelastingvrij, 14% bijtelling

smart presenteert op de autotentoonstelling van Genève (8-18 maart) de nieuwe look voor de fortwo. Diverse details verlenen het ontwerp een extra dosis dynamiek. Daarbij is het interieur nu nog hoogwaardiger. Traditionele sterke punten als de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting en slechts 14% bijtelling (bij zakelijke inzet) zijn en blijven van kracht.

De nieuwe smart fortwo is direct herkenbaar aan zijn nog krachtigere én zelfbewustere uitstraling. Zo is de grille (met prominenter smart-logo) breder dan voorheen en de luchtinlaat in de voorbumper bestrijkt nu de hele breedte van de auto. De spatborden vóór en achter zijn echte eyecatchers dankzij hun uitgesproken vorm. Ze worden met elkaar verbonden door nieuwe, vloeiend vormgegeven, sportieve skirts. De optionele LED-dagrijverlichting kenmerkt zich door de horizontale plaatsing. Voor de vernieuwde fortwo is er keuze uit zeven exterieurkleuren waaronder het nieuwe mat-antraciet.

Hoogwaardig interieur

De vernieuwde smart fortwo kenmerkt zich ook door een nog hoogwaardiger interieur. Nieuw is bijvoorbeeld het interieurpakket waarbij de stoelen zijn bekleed met een combinatie van stof en leder. Diverse andere interieurdelen zijn dan uitgevoerd in fraai imitatieleder.

Efficiënt

De smart fortwo is als voorheen leverbaar met buitengewoon efficiënte motoren. Deze vallen stuk voor stuk op door hun gunstige verbruik- en emissiecijfers. Elke smart fortwo is daardoor vrijgesteld van wegenbelasting. Zakelijke rijders profiteren bovendien van slechts 14% bijtelling.

Een wereldwijd succes

Het merk smart wint wereldwijd nog steeds aan populariteit. Dat komt vooral door de unieke combinatie van een laag verbruik, compacte afmetingen én rijplezier. Sinds de marktintroductie in 1998 zijn inmiddels 1,3 miljoen fortwo-modellen afgeleverd. In 2011 was smart goed voor 101.996 registraties – een winst van 4,6% ten opzichte van 2010. smart doet ook van zich spreken door middel van het slimme autodeelproject car2go. Wereldwijd zijn inmiddels meer dan 2.000 car2go’s onderweg, waaronder 300 volledig elektrische car2go’s in Amsterdam. Dit jaar gaat car2go ook van start in onder meer Lyon, Düsseldorf, Stuttgart en Washington D.C.