05
september
2019
|
00:08
Europe/Amsterdam

De nieuwe generatie smart: Baanbrekend. Digitaal. Urban

smart presenteert zijn visueel en digitaal volledig herziene fortwo en forfour tijdens de IAA 2019 in Frankfurt. Een progressief design wordt gekoppeld aan intelligente connectiviteit en 100% elektrische aandrijflijnen met accu. De nieuwe smart fortwo coupé, cabrio en forfour modellen bieden daarmee een duurzaam en uitgebreid mobiliteitsconcept.

Consequent elektrisch

Het origineel was al elektrisch. Al in 1972, tijdens de eerste besprekingen over een auto die specifiek voor het stadsverkeer zou worden ontwikkeld, werd ingezet op een elektrische aandrijflijn met accu’s. Ook visionair Nicolas Hayek had van meet af aan een smart met een emissievrije aandrijflijn voor ogen. Sinds 2007 biedt smart in elke generatie een volledig elektrische variant. smart is de eerste autofabrikant ter wereld die voor het hele gamma van verbrandingsmotoren is overgegaan op elektrische aandrijflijnen.

Volwassen design voor een nieuw tijdperk

Een cool ontwerp met geprononceerde, krachtige wielkasten plus korte overhangen en customizable details. Het exterieur van de nieuwe generatie is typisch smart. Geïntegreerde optionele volledige led-koplampen en nieuw vormgegeven grilles sluiten naadloos aan op het design van de meest recente showcars.

Slimme bediening

Het interieur overtuigt vooral met nieuwe, uitgebreide opbergmogelijkheden en een nieuw ontworpen UX-concept. De toekomstige infotainmentgeneratie is voorzien van smartphone-integratie en biedt klanten daarmee hun vertrouwde digitale gebruikersomgeving in hun eigen auto.

Intuïtief geïnformeerd

Of het nu gaat om statusinformatie over de auto zelf, elektrisch laden, het vinden van parkeerplaatsen en navigeren, het efficiënt beladen van de smart, het delen van de smart met vrienden en familie, of het gemakkelijk terugvinden van de smart – de smart EQ control-app en de „ready to“-services doen dit met behulp van intuïtieve mobiele apps. Door de geheel nieuwe gebruikersinterface is de bediening van de services kinderspel en wordt elke smart een echte connected car.

Eenvoudig geconfigureerd

De nieuwe structuur van de uitrustingsniveaus is zeer eenvoudig – gewoonweg smart. Klanten kunnen kiezen uit drie uitrustingslines: Advanced, Premium of Exclusive, en tot slot hun favoriete lakkleur selecteren. Klaar. Zo is elke smart in twee stappen volledig aanpasbaar.

Spannend rijplezier

De volledig elektrische rijervaring voegt een nieuwe dimensie aan rijplezier toe met een direct beschikbaar koppel, naadloze acceleratie en bijna volledige stilte. De nieuwe smart modellen blijven systematisch inspelen op alle sterke punten van de EQ-technologie. Dankzij de slimme lay-out en de terugkeer naar de kern van het merk blijft het concept gericht op een laag gewicht en milieuvriendelijkheid en biedt het duurzame mobiliteit voor stedelijke omgevingen.

Snel en overal laden

Met de standaard 22 kW-boordlader met snellaadfunctie worden de nieuwe modellen, afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden, in iets minder dan 40 minuten opgeladen van 10% tot 80% actieradius als driefase laden mogelijk is.

Strakkere vormgeving

Net als de smart wordt ook de huisstijl vernieuwd. De corporate identity is in lijn met de merkbelofte „ease urban life“. Want net zoals de smart het leven in de stad gemakkelijker maakt, zo wordt het nieuwe ontwerp eenvoudig, bevrijdend en zelfs een beetje radicaal. Een helder, minimalistisch design zorgt voor een hoogwaardige uitstraling – van de brochure en banners tot advertenties en de nieuwe website.Technische gegevens

 

smart EQ fortwo

smart EQ fortwo cabrio

smart EQ forfour

Motor/type

Synchroonmotor

Synchroonmotor

Synchroonmotor

Continu vermogen(kW)

41

41

41

Max. vermogen (kW)

60

60

60

Max. koppel (Nm)

160

160

160

Stroomverbruik gecombineerd(kWh/100 km), 4,6 kW-boordlader)

19,4 – 17,0

19,5 – 17,5

20,0 – 17,0

Stroomverbruik gecombineerd(kWh/100 km), 22 kW-boordlader)

17,8 – 15,6

18,0 – 16,0

18,4 – 15,6

CO2-emissie gecombineerd (g/km)

0

0

0

Actieradius (km)

119 – 135

118 – 132

114 – 130

Acceleratie 0-60 km/h (sec.)

4,8

4,9

5,2

Acceleratie 0-100 km/h (sec.)

11,6

11,9

12,7

Topsnelheid km/h

130

130

130

 

 

 

 

Het stroomverbruik en de actieradius zijn bepaald op basis van de regelgeving 2017/1151 / UE. De waarden variëren afhankelijk van de gekozen optionele uitrustingen. De reële actieradius en het verbruik van het voertuig zijn afhankelijk van meerdere factoren zoals, zonder dat deze opsomming limitatief is: de optionele uitrusting, het gebruik van het voertuig, de individuele rijstijl, de laadtoestand van het voertuig en de accu, de weersomstandigheden, de buitentemperatuur en nevenverbruikers als airconditioning/verwarming etc. Het is niet uit te sluiten dat de werkelijke actieradius van het voertuig als gevolg van het specifieke praktijkgebruik en externe factoren kan afwijken.