06
april
2021
|
16:34
Europe/Amsterdam

De nieuwe EQS: passie voor elektromobiliteit

De EQS is de op zichzelf staande, volledig elektrische variant van de nieuwe S-Klasse en wordt in augustus in Europa geïntroduceerd. Met de businesslimousine EQE en de SUV-varianten van de EQS en EQE volgen binnenkort nog meer modellen op basis van de nieuwe architectuur.

Met de EQS kunnen klanten in het luxesegment ten volle profiteren van alle voordelen van een volledig elektrische architectuur op het gebied van ruimte en design. Met een actieradius tot 770 km (WLTP)[1] voldoet de EQS ook in dit opzicht aan de eisen die aan een progressieve limousine in het segment van de S-Klasse worden gesteld. Het nieuwe wereldrecord in aerodynamica voor productieauto’s met een cw-waarde van 0,20[2] draagt daar in belangrijke mate toe bij.

De nieuwe generatie elektroauto’s in het luxe- en topsegment is gebaseerd op een speciaal ontwikkelde architectuur, die in alle opzichten modulair is en voor alle modelseries kan worden gebruikt. De wielbasis en de spoorbreedte, alsmede alle andere systeemcomponenten, vooral de accu’s, zijn variabel dankzij het modulaire ontwerp. Het voertuigconcept is dus geoptimaliseerd om aan alle eisen van een toekomstgerichte, accu-elektrische modelfamilie te voldoen. Dit document geeft een overzicht van de belangrijkste aandrijvingskenmerken van de EQS.

Voor het volledige bericht verwijzen wij naar het pdf-bestand onder 'downloads' rechts op deze pagina.

[1] De cijfers met betrekking tot de actieradius zijn voorlopig en werden intern gemeten in overeenstemming met de geldende certificatiemethode. Bevestigde TÜV-cijfers, EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificering met officiële cijfers zijn nog niet beschikbaar. Verschillen tussen de vermelde cijfers en de officiële cijfers zijn mogelijk.
[2] Met 19 inch AMG velg/band-combinatie (in de EU leverbaar vanaf eind 2021) in het rijprogramma SPORT.
Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2020 werden circa 2,1 miljoen personenwagens en bijna 375.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.