14
april
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

De nieuwe E-Klasse voor thuis

Net zo schitterend als het origineel, maar gemakkelijker te parkeren: de nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse is nu ook verkrijgbaar als modelauto in diverse schaalgroottes. De miniaturen zijn gebouwd door beroemde modelbouwers in diverse schaalgroottes en uitvoeringen met veel oog voor detail. Ze maken het wachten op de 1 op 1-versie een beetje aangenamer. De miniaturen zijn bij de Mercedes-Benz dealers verkrijgbaar als onderdeel van de E-Klasse Launch-Selection.

De keuze uit E-Klasse modellen is bijna net zo groot als bij het origineel uit de modelreeks W212. Ze zijn leverbaar in drie schaalgroottes (1:18, 1:43 en 1:87), de twee uitvoeringen AVANTGARDE (alleen 1:18 en 1:43) en ELEGANCE, alsmede drie originele kleuren per model. De grootste mini's op schaal 1:18 zijn afkomstig van Minichamps en kosten € 65,90. Schuco tekende voor de schaalgrootte 1:43, waarvan de prijs € 29,90 bedraagt. Busch is verantwoordelijk voor de H0-schaal 1:87. Deze mini mini's kosten € 17,90.

Behalve deze modelauto's biedt Mercedes-Benz Accessories ter gelegenheid van de marktintroductie van de nieuwe E-Klasse ook een aantal modieuze kledingstukken en accessoires aan, die in de smaakvol op elkaar afgestemde kleur 'Cuprite Brown' eveneens leverbaar zijn bij de Mercedes-Benz dealers. Het aanbod bestaat uit een poloshirt, diverse lederwaren, een dasspeld en een heel bijzonder armbandhorloge.

Mercedes-Benz Accessories presenteert alle elf nieuwe selecties uit de Mercedes-Benz Collection voor het eerst in een prachtig uitgevoerde, 224 pagina's dikke catalogus, die ook bij de Mercedes-Benz dealer verkrijgbaar is. De catalogus toont de veelzijdigheid van de Mercedes-Benz Collection van Lifestyle tot Motorsport, van Trucker tot SLR en geeft duidelijk weer, wat de verschillende productwerelden onlosmakelijk met elkaar verbindt: de hoge eisen die worden gesteld aan design, functionaliteit en kwaliteit én de fascinatie van het merk Mercedes-Benz.

De digitale catalogus is te bekijken op www.mercedes-benz.nl/collectie.