20
maart
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

De mooiste vorm van sportiviteit: C 63 AMG Coupé

  • 6,3-liter AMG V8 met maximaal vermogen van 358 kW (487 pk)

  • AMG SPEEDSHIFT MCT-transmissie; Controlled Efficiency-modus

  • Hoge mate van dynamiek dankzij verfijnd AMG sportonderstel

Mercedes-Benz presenteert de nieuwe C 63 AMG Coupé. Hij valt op door de fraaie lijnvoering en het enorme prestatiepotentieel. Het sportieve topmodel van de nieuwe Coupé-lijn beschikt namelijk over een 6,3-liter AMG V8 met een vermogen van 336 kW (457 pk) en een koppel van 600 Nm. Met het AMG performance package komt het topvermogen op 358 kW (487 pk). De C 63 AMG Coupé wordt standaard geleverd met de zeventraps AMG SPEEDSHIFT MCT-sporttransmissie en AMG sportonderstel. De levering van de fascinerende topssporter start in juli aanstaande.

De nieuwe C 63 AMG Coupé beschikt over de legendarische 6,3-liter AMG V8 met een vermogen van 336 kW (457 pk). Hiermee is hij goed voor een topsnelheid van 250 km/h (elektronisch begrensd) en optioneel te verhogen. De sprint van 0-100 km/h duurt slechts 4,5 seconden. De ongeblazen AMG V8 is gekoppeld aan de innovatieve zeventraps AMG SPEEDSHIFT MCT- sporttransmissie. Deze heeft een Controlled Efficiency-modus. Mede daardoor bedraagt het gemiddelde verbruik 12,0 l/100 km.

AMG performance package

Optioneel is de C 63 AMG Coupé leverbaar met het AMG performance package. Daarmee krijgt de auto de beschikking over diverse motoronderdelen (zuigers, drijfstangen en lichtgewicht krukas) van de SLS AMG. Daardoor stijgt het topvermogen tot 358 kW/487 pk. De aanpassingen zorgen voor een nog snellere gasrespons van de V8. Bovendien wordt de sprinttijd van 0-100 km/h verkort tot 4,4 s. Het gemiddelde verbruik van de C 63 AMG Coupé met AMG performance package bedraagt eveneens 12,0 l/100 km. De versies met AMG performance package zijn herkenbaar aan een inlaatspuitstuk in titanium-grijs, het AMG high-performance remsysteem met composietschijven vóór, rode remklauwen rondom en een achterspoiler van carbonfiber. In het interieur wijst het AMG performance stuurwiel op het AMG performance package.

Razendsnel: AMG SPEEDSHIFT MCT-7 sporttransmissie

De AMG SPEEDSHIFT MCT-7 sporttransmissie beschikt in plaats van een koppelomvormer over een compacte natte-plaatkoppeling. Door de hoge mate van efficiency, draagt deze versnellingsbak bij aan een zo gunstig mogelijk verbruik. Bovendien kent deze innovatieve transmissie een Controlled Efficiency-modus. Daarbij schakelt de versnellingsbak zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling. Daarnaast zijn er nog drie programma’s. De standen S, S+ en M staan in het teken van sportiviteit. In S+ en M duurt overschakelen slechts 100 milliseconden. De sportiviteit wordt verder benadrukt door de tussengas- en RACE START-functie.

Dyamiek: AMG sportonderstel

De C 63 AMG Coupé heeft een zeer geavanceerd sportonderstel met een drievoudig geleide vooras en een multilink achteras. Dankzij de stugge afstemming van vering en demping, extra negatief camber en torsiestabilisatoren met een grotere diameter is de rijdynamiek van hoog niveau. De C 63 AMG Coupé laat bijvoorbeeld zeer hoge dwarsversnellingen toe. Ook de snelheidsafhankelijke AMG stuurinrichting met zeer directe overbrenging (13,5:1) levert een belangrijke bijdrage aan de rijdynamiek. Het ESP kent drie standen (ON, SPORT en OFF). Het remsysteem voorziet in geventileerde en radiaal doorboorde remschijven rondom.

Kracht zichtbaar gemaakt

Zoals het een AMG betaamt, heeft ook deze C 63 AMG Coupé een krachtig uiterlijk. Hij valt op door zijn lange motorkap, de elegante, lage daklijn, en stevige ‘schouders’. Het frontaanzicht is typisch AMG met een pijlvormig design, grote luchtinlaten, een specifieke motorkap van aluminium en LED-dagrijverlichting. Andere eyecatchers zijn de brede wielkasten met 18-inch AMG-velgen en de achterzijde met geïntegreerde diffuser en twee dubbele uitlaten.

Ook het vierzits interieur staat volledig in het teken van sportiviteit. Blikvangers zijn de drie ronde ‘klokken’ en het AMG-menu dat via het driedimensionale centrale TFT-display wordt weergegeven. Het AMG performance sportstuur is aan onder- en bovenzijde afgevlakt. De ‘gripzones’ zijn bekleed met geperforeerd leder. De schakelpaddles aan het stuur zijn uitgevoerd in aluminium. De keuze voor het rijprogramma en de RACE START-functie wordt gemaakt met een draaiknop op de middenconsole. De AMG sportoelen met geïntegreerde hoofdsteunen zijn bekleed met een combinatie van ARTICO/DINAMICA. DINAMICA is een nieuw, ademend en kleurecht materiaal dat zeer aangenaam aanvoelt.

Veiligheid en assistentie

De C 63 AMG Coupé kenmerkt zich evenals de Limousine- en Estate-modellen van de nieuwe C-Klasse door een uitzonderlijk hoog veiligheidsniveau. Zeven airbags, gordelspanners en ATTENTION ASSIST (vermoeidheidsherkenning) zijn standaard. Bovendien is de C 63 AMG Coupé leverbaar met geavanceerde veiligheidsverhogende assistentiesystemen die werken met radar- camera- en
sensortechnologie zoals DISTRONIC PLUS (adaptieve cruise control), Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist en PARKTRONIC met parkeergeleiding.

Goed verbonden

Het bedieningsmak van de nieuwe C 63 AMG Coupé is groot. Dat komt onder meer door de grote displays, de mogelijkheid om telefoonlijsten te importeren en de weergave van SMS-berichten via het centrale display. Muziek kan draadloos via Bluetooth worden afgespeeld en het is ook mogelijk externe datadragers zoals MP3-spelers via een USB-aansluiting (in de middenconsole) te koppelen. Via COMAND Online is een snelle internetverbinding beschikbaar. Als de auto stil staat, zijn alle internetfuncties beschikbaar. Bepaalde Mercedes-Benz online-services zijn ook op te roepen terwijl de auto rijdt. Daartoe behoren onder andere weersinformatie en informatie over speciale bestemmingen (via Google). Ook nieuw is de mogelijkheid om een gereden route (inclusief tussenstops) op te slaan. Bovendien geeft het navigatiesysteem desgewenst vier alternatieve routes op, waaronder één die een zo laag mogelijk verbruik bewerkstelligt.

De nieuwe C 63 AMG Coupé wordt in juli op de Nederlandse markt verwacht. Hij is leverbaar vanaf € 110.950 inclusief BPM en BTW.