17
juli
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

De beste Mercedes-Benz-technici van het land: TechMasters 2008

De Nederlandse finalisten voor de internationale Mercedes-Benz TechMasters competitie zijn bekend. De nationale voorrondes vormden feitelijk een zoektocht naar de beste Mercedes-Benz-technici van Nederland en daarbij is in elk van de vijf categorieën één winnaar naar voren gekomen. Deze beste Mercedes-Benz-technici van Nederland worden nu afgevaardigd naar de internationale Mercedes-Benz TechMasters-competitie die eind november in Stuttgart plaatsvindt. Daar mogen ze individueel én als team hun vakkennis en klantgerichtheid bewijzen.

Mercedes-Benz TechMasters is een internationale competitie die als doel heeft technische medewerkers te stimuleren nog beter te presteren. Alle technici die werkzaam zijn bij Mercedes-Benz kunnen zich inschrijven en dat gebeurt jaarlijks massaal. Dat is goed voor de klanten van Mercedes-Benz. Elke deelnemer zal er immers naar streven om de beste Mercedes-Benz-technicus op zijn terrein te worden en zo de titel TechMaster te verdienen. Deze gezonde vorm van competitie draagt er dus toe bij dat technici ‘scherp’ blijven en op topniveau presteren. Personenwagens en Bedrijfswagens van Mercedes-Benz zijn hoogwaardige producten en daar hoort uiteraard een perfecte en adequate service bij.

De beste trucktechnici van Nederland

Personenwagens en bedrijfswagens wisselen elkaar af bij de jaarlijkse Mercedes-Benz TechMasters-competitie. Dit jaar was het de beurt aan de trucks. Daarbij waren nominaties te winnen voor de volgende categorieën: serviceadviseur, servicetechnicus, diagnosetechnicus, reparatietechnicus onderstelsystemen en reparatietechnicus aandrijfsystemen. Alle technici die in een relevante functie bij een Mercedes-Benz dealer werkzaam zijn, konden zich voor de competitie inschrijven. Uit een omvangrijke internettoets en een intensieve praktijktest in het Mercedes-Benz trainingscentrum in Nijkerk kwamen daarbij vijf winnaars naar voren. De namen van de beste Mercedes-Benz-technici van Nederland werden bekend gemaakt op een feestelijke bijeenkomst in IJmuiden.

Dit zijn de beste Nederlandse Mercedes-Benz trucktechnici per categorie:·

  • Servicetechnicus: Dennis Snelder van Wensink in Arnhem·

  • Reparatietechnicus Aandrijfsystemen: Harrie van de Venne van EMA in Roermond

  • Reparatietechnicus Onderstelsystemen: Ruud Neleman van Rogam in Spaanse Polder

  • Diagnosetechnicus: Marcel Kool van Rogam in Bergschenhoek· Serviceadviseur: Rik de Mik van Rüttchen in Gorinchem

Op weg naar Stuttgart

De vijf beste Mercedes-Benz-technici die ons land van 18-21 november aanstaande in Stuttgart gaan vertegenwoordigen, worden goed voorbereid op de zware eindrondes. Zo vindt er een teambuilding-weekeinde in de Ardennen plaats, maar de voorbereiding omvat ook een examentraining op de werkplek onder begeleiding van een coach. Pieter de Greef, Manager Marketing After Sales van Mercedes-Benz Nederland: “We hebben voor de finale een goed en creatief team. In Stuttgart gaat het om individuele kwaliteiten, maar ook om teamwork – net als in de dagelijkse praktijk. Nederland heeft in voorgaande jaren altijd goed gescoord bij de internationale Mercedes-Benz TechMasters competitie. Ook daarom denk ik dat we dit jaar weer mooie dingen van ons team mogen verwachten.

”Op de foto van links naar rechts Ruud Neleman, Marcel Koel, Dennis Snelder, Rik de Mik, Harrie van de Venne en Eric Wilbers (Sr. Manager After Sales van Mercedes-Benz Nederland)