06
januari
2006
|
01:00
Europe/Amsterdam

DaimlerChrysler en Volkswagen: samenwerking voor productie van minivan

Chrysler Group en Volkswagen hebben vandaag bekend gemaakt formele overeenstemming te hebben bereikt over de productie van een unieke modellijn van Volkswagen minivans voor de Noord-Amerikaanse markt. Deze auto’s zullen door Chrysler worden geproduceerd.

De productie van de toekomstige Volkswagen minivan, die zal worden gebouwd op het Chrysler en Dodge minivan-platform van de volgende generatie, gaat in 2008 van start.

“Dit is een belangrijke en grensverleggende beslissing voor het merk Volkswagen in de Verenigde Staten”, verklaarde Wolfgang Bernhard, bestuursvoorzitter van Volkswagen. “In het productprogramma van Volkswagen ontbreekt nog een familievan die helemaal beantwoordt aan de wensen van Amerikaanse klanten. Met deze nieuwe auto betreden we met ons eigen product een belangrijk marktsegment.”

“Dit is een win-winsituatie voor zowel de Chrysler Group als Volkswagen," verklaarde Tom LaSorda, Chrysler Group President en CEO. "Met onze flexibiliteit op het gebied van productie en ontwikkeling van bodemgroepen kunnen we een product van hoge kwaliteit leveren dat naadloos aansluit op de wensen van de klanten van Volkswagen, zonder dat dit ten koste gaat van de huidige minivan-modellen van Chrysler en Dodge."