21
juni
2005
|
02:00
Europe/Amsterdam

DaimlerChrysler behaalt uitstekende waarderingscijfers voor duurzaam ondernemen

  • Tweede plaats in de totaalbeoordeling van alle 30 ondernemingen uit de Duitse aandelenindex (DAX)

  • Beste onderneming in de Duitse automobielindustrie

Het onderzoeksbureau scoris GmbH te Hannover, gespecialiseerd op het gebied van duurzaam ondernemen, heeft DaimlerChrysler in een vergelijking met de 30 ondernemingen van de Duitse aandelenindex de tweede plaats toegekend, vóór alle andere automobielondernemingen. In de studie naar de prestaties van Duitse multinationals heeft het instituut voor de tweede keer het duurzaam ondernemen van de 30 Duitse multinationals onderzocht met Henkel AG als winnaar.

Op een schaal van 0 tot 100 liggen de waarderingscijfers tussen 33,7 (slechtste resultaat) tot 82,1 punten. DaimlerChrysler neemt met 79,2 punten de tweede plaats in vóór BMW (74,4) en is daarmee de best gewaardeerde onderneming uit de Duitse automobielindustrie. Het gemiddelde van alle DAX-ondernemingen ligt op 56,9 punten.

In de vergelijking worden de belangrijkste resultaten van de Corporate Sustainability Ratings samengevat. Op basis van punten oor 'ondernemersethiek', 'maatschappelijk engagement', 'bedrijfsleiding en controle', 'klanten en kwaliteit', 'medewerkers', 'milieu' en 'mensenrechten en leveranciers' wordt beoordeeld, hoe actief een onderneming zich op deze maatschappelijke gebieden inzet. DaimlerChrysler AG kreeg vooral voor de criteria 'ondernemingsethiek', 'milieu' en 'medewerkers' zeer hoge waarderingscijfers, die duidelijk boven het gemiddelde van de onderzochte ondernemingen lagen.

Meer informatie op www.scoris.de