02
augustus
2016
|
02:00
Europe/Amsterdam

Daimler vergroot belang in professionele chauffeursservice Blacklane

Daimler AG heeft haar belang in de professionele chauffeursserviceportal Blacklane wederom vergroot. Tijdens de recent afgeronde financieringsronde ontving Blacklane een bedrag van acht cijfers dat de onderneming gaat aanwenden voor verdere uitbreiding van haar wereldwijde activiteiten. De partijen hebben besloten de details van de overeenkomst confidentieel te houden.

Klaus Entenmann, CEO van Daimler Financial Services AG en hoofdverantwoordelijke voor mobiliteitsdiensten: “Wij willen onze klanten flexibele en innovatieve mobiliteitsdiensten bieden. Onze investering in Blacklane als wereldwijde professionele chauffeursservice is een belangrijk onderdeel van die strategie. De afgelopen jaren hebben wij bij Daimler Financial Services onze mobiliteitsservices en platforms continu doorontwikkeld, wat een investering van bijna € 500 miljoen vergde. Wij zijn bereid om extra strategische investeringen te doen in ons ecosysteem voor mobiliteit.”

De startup Blacklane werd in 2011 in Berlijn opgericht en biedt chauffeursdiensten tegen vaste tarieven. Aangezien het een serviceportal betreft, beschikt Blacklane niet zelf over auto’s, maar vertrouwt het bedrijf op een breed netwerk van lokale, professionele en gecertificeerde chauffeursdiensten. Klanten kunnen daarbij kiezen uit een keur aan servicecategorieën, waaronder Business Class, Business Van en First Class. Ritten worden rechtstreeks via de website of de app geboekt. De voordelen van de diensten zijn onder meer het hoge kwaliteitsniveau, de veiligheid, betrouwbaarheid en wereldwijde beschikbaarheid.

“Ik ben zeer verheugd om de volgende stap in de ontwikkeling van Blacklane te maken met partners die onze waarden en doelstellingen delen, en die wereldwijd staan voor innovatie en kwaliteit,” aldus Jens Wohltorf, CEO en medeoprichter van Blacklane.

Blacklane heeft ongeveer 200 werknemers in dienst en is vertegenwoordigd in ruim 200 steden en op 400 vliegvelden in meer dan 50 landen over de gehele wereld. Daimler investeert sinds 2013 in Blacklane. De wereldwijde markt voor professionele chauffeursservice wordt momenteel geschat op een volume van zo’n $ 30 miljard per jaar en groeit en ontwikkelt zich snel.

Daimler Financial Services is de wereldwijde leverancier van financiële diensten voor de Daimler Group en biedt een variatie aan innovatieve mobiliteitsservices. Het is ’s werelds grootste aanbieder van free-floating carsharing met het merk car2go. Recent werd al bekendgemaakt dat mytaxi wordt samengevoegd met de Engelse aanbieder Hailo, om zo – en na wettelijke goedkeuring – uit te groeien tot de belangrijkste taxi-app in Europa. Daimler Financial Services ontwikkelt intermodale mobiliteitsoplossingen voor steden met haar merk moovel. Mobiliteitsservices als deze bieden een basis voor de toekomst van autonoom rijden.