03
maart
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

Daimler Trucks North America opent nieuwe fabriek in Saltillo, Mexico

Daimler Trucks North America LLC (DTNA) heeft in aanwezigheid van de Mexicaanse President Calderon een nieuwe fabriek geopend in Saltillo in de Noord-Mexicaanse staat Coahuila. De fabriek zal naar verwachting 1.400 directe en 200 indirecte arbeidsplaatsen scheppen en ook tevens werk bieden aan 1.000 mensen in de lokale toeleveringsindustrie. Met de investering was een bedrag van $ 300 miljoen gemoeid.

De fabriek is binnen de geplande termijn en het vastgestelde budget gebouwd. Op het ruim 120.000 m2 bebouwde terrein in Saltillo zijn behalve de fabriek ook een logistiek centrum, een kantoorgebouw en een trainingscentrum gehuisvest.

"Met de nieuwe fabriek van Daimler Trucks North America in Saltillo kan Daimler Trucks zijn concurrentiepositie op het Amerikaanse continent duurzaam verbeteren", zei Andreas Renschler, lid van de raad van bestuur van Daimler AG en directeur van Daimler Trucks, tijdens de feestelijke opening.

Dankzij de goede ervaringen van Daimler Trucks in Mexico is gekozen voor de lokatie Saltillo. Een verdere bijdrage aan de besluitvorming leverden de grote logistieke voordelen zoals de nabijheid van grondstofbronnen, toeleveranciers en klanten, alsmede de gunstige aansluitingen op het wegen- en spoorwegnetwerk. Het bedrijf zal het nieuwe vlaggenschip van Freightliner, de zware truck Cascadia, gaan produceren. In Saltillo kunnen jaarlijks tot 30.000 Cascadia trucks voor de Amerikaanse, Canadese en Mexicaanse markt van de band lopen. De Cascadia komt naar verwachting eind 2009 op de Mexicaanse markt.

Naast Santiago Tianguistenco is Saltillo de tweede productielokatie van Daimler Trucks North America in Mexico. In de fabriek in Santiago Tianguistenco worden zware en middelzware trucks van het merk Freightliner gebouwd voor de Mexicaanse markt en voor de export naar Latijns-Amerika, de Verenigde Staten en Canada.

Uiterst efficiënt productieproces en hoge milieunormen

Saltillo zal op het gebied van efficiency in het productieproces wereldwijd een voorbeeldrol vervullen voor de fabrieken van Daimler Trucks. Met deze slanke productievorm wordt bovendien een hoog kwaliteitsniveau bereikt.

De efficiency- en kwaliteitsnormen zijn gebaseerd op het Truck Operating System (TOS) van Daimler Trucks. Met dit onderdeel van het wereldwijd ingevoerde managementsysteem 'Global Excellence Program' van Daimler Trucks wordt een uiterst slanke organisatie van de fabriek gerealiseerd. De fabriek in Saltillo werkt volgens de meest geavanceerde 'lean manufacturing' processen die in de vrachtwagenfabricage worden toegepast, waarbij perfecte kwaliteit en uiterste efficiency hand in hand gaan.

In Saltillo werken hooggekwalificeerde medewerkers, die speciaal voor hun job in de nieuwe fabriek zijn opgeleid. Het managementteam was al twee jaar voor de ingebruikname van de fabriek samengesteld. De productiemedewerkers werden vier maanden voor productiebegin geselecteerd, getraind en gekwalificeerd.

De fabriek in Saltillo voldoet vanzelfsprekend aan de hoge en voorbeeldige milieunormen van Daimler Trucks North America. Meer dan 90 procent van alle reststoffen en afvalproducten uit het productieproces worden gerecycled. Er wordt voor het interne vervoer uitsluitend gebruik gemaakt van elektrisch aangedreven transportmiddelen. Energiebesparende ramen met zonnepanelen en een eigen waterbehandelingsinstallatie onderstrepen de hoge eisen die de fabriek aan de bescherming van het milieu stelt.