13
november
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Daimler Financial Services verwacht beste jaar uit concerngeschiedenis

  • Record van 3,3 miljoen gefinancierde voertuigen tot nu toe

  • EBIT per september stijgt met 14 procent naar bijna € 1,1 miljard

  • Omzet mobiliteitsdiensten bereikt grens van € 100 miljoen

Daimler Financial Services ligt op recordkoers. Met 3,3 miljoen voertuigen met een waarde van ca. € 95 miljard financiert of least de divisie voor financiële dienstverlening van Daimler momenteel meer personenauto's, bestelwagens, trucks en bussen dan ooit tevoren. "We beleven één van de beste jaren uit onze concerngeschiedenis", zei Klaus Entenmann, voorzitter van de Raad van Bestuur. "In de eerste drie kwartalen hebben we bijna € 1,1 miljard verdiend. Dat komt overeen met een groei van 14 procent in vergelijking met de zelfde periode vorig jaar en het is een nieuw record."

Daimler Financial Services sloot in de eerste tien maanden van dit jaar wereldwijd ca. 1,1 miljoen nieuwe financierings- en leasecontracten af met een waarde van in totaal € 38 miljard (+ 13 procent). Vooral in China financieren of leasen klanten steeds vaker. Daar werd het aantal afgesloten contracten meer dan verdubbeld. Wereldwijd sloot Daimler Financial Services daarnaast meer dan 1,1 miljoen autoverzekeringen af en dat is tien procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Verdere groei nagestreefd

Voor de komende jaren verwacht Daimler Financial Services eveneens een positieve ontwikkeling. "Wij willen ook in de toekomst profitabel groeien", aldus Entenmann. De groei wordt onder meer gevoed door het modeloffensief van Mercedes-Benz en de snel groeiende vraag in landen als China en India. Daimler Financial Services wil bij jonge klanten nog meer scoren met flexibele condities. Ook het aanbod aan websites en apps wordt uitgebreid.

Mobiliteit uit één hand

De onderneming wil ook groeien via haar mobiliteitsdochter moovel GmbH, wier omzet in 2014 de grens van € 100 miljoen zal bereiken. De moovel-app bundelt verschillende mobiliteitsdiensten van carsharing via taxi tot openbaar vervoer. "Het is de bedoeling dat moovel  de persoonlijke mobiliteit nieuw definieert", aldus Entenmann. moovel GmbH heeft in september Intelligent Apps GmbH (de aanbieder van 'mytaxi') en het Amerikaanse mobiliteitsplatform Ridescout overgenomen. De kern van moovel is tot nu toe de carsharingdienst car2go die momenteel 900.000 klanten heeft.

Als werkgever onderscheiden

Het onafhankelijke instituut Great Place to Work heeft Daimler Financial Services tot één van de beste werkgevers ter wereld uitgeroepen. Het instituut verkoos de financiële divisie van Daimler als eerste Duitse concern ooit tot één van de in totaal 25 'World's Best Multinational Workplaces'. Daarbij ging Daimler Financial Services de strijd aan met ongeveer 2.800 concurrenten. Klaus Entenmann: "Voor uitstekende service en eersteklas resultaten moet aan twee voorwaarden worden voldaan: hooggemotiveerde medewerkers en een fantastische bedrijfscultuur. Bij ons kan iedere medewerker een bijdrage leveren aan het succes van de onderneming en onze waarden realiseren."