26
mei
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

Daimler en Qualcomm Technologies kondigen strategische samenwerking aan

Daimler AG (DAI) en Qualcomm Technologies, Inc. (QTI), een dochteronderneming van  Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), hebben vandaag een strategische samenwerking aangekondigd op het gebied van connected cars.

In eerste instantie zal worden onderzocht, welke technologieën in toekomstige voertuigen kunnen worden ingezet. Daarbij wordt bijvoorbeeld gesproken over 3G/4G-mobiele telefoonverbindingen in de auto of draadloze oplaadopties zoals de Qualcomm Halo™ Wireless Electric Vehicle Charging (WEVC)-technologie.

De samenwerking richt zich voornamelijk op de ontwikkeling van een inductie-laadproces voor elektrische voertuigen. De door Qualcomm ontwikkelde Halo WEVC-technologie biedt topprestaties en heeft daarvoor een minimum aan ruimte nodig. Hiermee kunnen Mercedes-Benz-klanten hun elektro-auto en plug-in-hybride opladen zonder dat zij daarvoor naar een laadpunt moeten rijden. Bovendien maakt de zogenaamde WiPower-technologie draadloos opladen van elektronische apparaten in de auto mogelijk.

Met behulp van de Qualcomm® Snapdragon™-technologie biedt het elektronicaconcern nieuwe perspectieven voor de auto-industrie als het gaat om communicatie, comfort, efficiency, infotainment en veiligheid – punten die ook voor Daimler in zijn lange geschiedenis als autobouwer meer dan ooit een belangrijke rol spelen. Want net als in het verleden verwachten klanten van hun Mercedes-Benz dat de talrijke rijassistentiesystemen en sensoren zorgen voor meer veiligheid en rijcomfort. Daarom willen beide concerns hun expertise bundelen om samen aan de emissievrije connected car van de toekomst te werken.