18
maart
2020
|
14:57
Europe/Amsterdam

Daimler AG neemt verdere maatregelen als reactie op de COVID-19-pandemie

  • Besluit over onderbreking van het grootste deel van de productie in Europa, in ieder geval voor twee weken
  • Voorzorgsmaatregel om de pandemie in te dammen in overeenstemming met de aanbevelingen van de autoriteiten en om de werknemers te beschermen
  • Niet alle wereldwijde toeleveringsketens kunnen momenteel in stand worden gehouden
  • Proactief en gepast besluit om de onderneming voor te bereiden op een tijdelijk lagere vraag en financiële draagkracht

Vanwege de verslechterende situatie van de COVID-19-pandemie heeft Daimler vandaag besloten het grootste deel van de productie in Europa en de werkzaamheden op bepaalde administratieve afdelingen gedurende in ieder geval twee weken te onderbreken. Het concern volgt hiermee de aanbevelingen van internationale, nationale en lokale autoriteiten. De onderbreking is van toepassing op de personenwagen-, bestelwagen- en truckfabrieken van Daimler in Europa en begint deze week. Hieraan gekoppeld is een beoordeling van wereldwijde toeleveringsketens, die momenteel niet volledig in stand gehouden kunnen worden. Een verlenging van deze maatregel hangt af van verdere ontwikkelingen. Waar de activiteiten moeten worden voortgezet, zal de onderneming passende voorzorgsmaatregelen nemen om besmetting van zijn werknemers te voorkomen.

Met deze maatregelen levert Daimler zijn bijdrage aan bescherming van de werknemers, het doorbreken van de infectieketen en het indammen van de verspreiding van de pandemie. Tegelijkertijd zal dit de onderneming helpen zich voor te bereiden op een tijdelijk lagere vraag en financiële draagkracht.

Gezien de huidige verspreiding van COVID-19 kunnen de economische effecten die dit op Daimler heeft op dit moment niet adequaat worden bepaald of betrouwbaar worden gekwantificeerd.

De directie van Daimler volgt de situatie op de voet en zal indien nodig verdere maatregelen nemen. De productie zal worden hervat wanneer de situatie verbetert.