01
november
2006
|
01:00
Europe/Amsterdam

Cupido op vier wielen

Een Oscar zit er vooralsnog niet in voor de smart fortwo. Dat ondanks het feit dat de compacte auto optrad in producties als ‘The Pink Panther’, was te zien als Tom Hanks snelle vluchtwagen in ‘The Da Vinci Code’, de auto was van het baasje van Garfield in ‘Garfield 2’ en als taxi wordt ge-bruikt in de Nederlandse musical ‘The Wiz’. In de nieuwe film ‘A Good Year’ van regiseur Ridley Scott speelt de fortwo voor Cupido.

In ‘A Good Year’ reist de Londense belegger en ‘hotshot’ Max Skinner (Rus-sell Crowe) in zijn smart fortwo naar de Provence. Hij wil daar een kleine wijngaard verkopen die hij van zijn overleden oom heeft geërfd. Het is zijn bedoeling het erfgoed zo snel mogelijk van de hand te doen om zo ook zijn verleden voorgoed achter zich te laten. De realiteit blijkt echter anders uit te pakken dan hij zich dat heeft voorgesteld. Hij wordt verliefd op de Pro-vence en op de mooie Franse Fanny (Marion Cotillard). De smart speelt een rol bij het samenbrengen van het stel.

In de film laat Skinner zijn oude leven achter zich. Z’n smart staat daarbij symbool voor zijn nieuwe leven: wat in eerste instantie klein en onbeteke-nend lijkt, blijkt bij nadere beschouwing juist groots en waardevol te zijn. In het geval van de smart fortwo kan dat gerust letterlijk worden genomen.

De romantische comedy is vanaf begin volgend jaar te zien in de bioscoop.