02
juli
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Comfort, duurzaamheid, design, rijplezier: De nieuwe Mercedes-Benz Vito en Viano

Comfort, duurzaamheid, rendement, geluid: de nieuwe Mercedes-Benz Vito en Viano leggen de lat voor bestelwagens op een hoger niveau. Dat geldt niet alleen voor het nieuwe interieur, maar ook voor de uitstraling en de compleet nieuwe aandrijflijn.

Uniek is de BlueEFFICIENCY technologie die verantwoordelijk is voor een uiterst laag brandstofverbruik en een lage uitstoot. De nieuwe Vito en Viano combineren comfort en rijplezier met veiligheid. De professionele uitstraling en rijgedrag van deze bestelwagens doet veel denken aan de huidige personenauto's met de ster, maar hebben toch hun kenmerkende robuuste karakter.

Aandrijving: Nieuwe zuinige BlueEFFICIENCY technologie

Meer vermogen, lage emissiewaarden en een laag brandstofverbruik staan bij de nieuwe aandrijflijn centraal. De nieuwe bestelwagens voldoen in alle uitvoeringen aan de emissienorm EU5. De CO2-uitstoot en het brandstofverbruik zijn tot 15 procent lager in vergelijking met de vorige generatie. Met een verbruik van 6.9 liter op de honderd kilometer zijn zij de zuinigste in hun klasse.

Hiervoor zorgt niet alleen de motortechniek van de compleet nieuwe generatie van vier- en zescilindermotoren van Mercedes-Benz, maar ook de BlueEFFICIENCY technnologie. Met onder andere een ECO-start-stop systeem en banden met lagere rolweerstand wordt het brandstofverbruik gereduceerd. De nieuwe Eco Gear-zesversnellingsbak (is standaard in combinatie met alle viercilinder dieselmotoren) zorgt voor lagere toerentallen. Dat draagt eveneens bij aan de verlaging van emissies en het brandstofverbruik.

De stille en krachtige dieselmotoren in de Vito en Viano kunnen varieren in vier en zes cilinder Dieselmotoren met vermogens van 70 kW (95 pk) tot wel 165 kW (224 pk). Al deze motoren zijn uitgerust met een roetfilter.

Het nieuwe onderstel combineert rijcomfort en rijplezier met rijveiligheid

De nieuwe generatie bestelwagens valt op door een combinatie van rijcomfort, rijplezier en rendement. Zowel de voor- als de achteras zijn tot in detail opnieuw onder de loep genomen en modelspecifiek compleet nieuw op elkaar afgestemd. Dat heeft erin geresulteerd dat het rijgedrag van de Vito en Viano hoog scoort als het gaat om comfort en strakker sturen.

Interieur: meer comfort en stiller dan ooit tevoren

De nieuwe generatie bestelwagens heeft een attractieve bekleding gekregen en de functionaliteit en het bedieningsgemak zijn nog verder verhoogd. Bestuurder en medepassagier(s) hebben de beschikking over stoelen met nieuw ontworpen bekleding. De opwaardering van de cockpit reikt van nieuwe bedieningsknoppen tot een vierspaaks multifunctioneel stuur. Alle inzittenden profiteren van het duidelijk gereduceerde geluidsniveau.

Een frisse uitstraling met een eigen karakter

Puur uiterlijk vallen de nieuwe Mercedes-Benz Vito en Viano onder meer op door de markante koplampen in de stijl van de huidige Mercedes-Benz personenwagens. De Viano heeft tevens een nieuw gestylde achterkant. Daardoor heeft deze nieuwe generatie van Mercedes-Benz meer dan ooit een eigen karakter gekregen.

De nieuwe Vito en Viano worden in september officieel geintroduceerd tijdens de internatinale bedrijfswagen tentoostelling IAA in Hannover en zijn vanaf oktober in Nederland leverbaar.