03
augustus
2022
|
11:51
Europe/Amsterdam

Classic Days 2022: Mercedes-Benz Classic tijdens het autofestival in Düsseldorf

Samenvatting

·     ‘Festival of Culture & Motoring Lifestyle’ van 5 t/m 7 augustus 2022 op de nieuwe locatie

·     Mercedes-Benz Classic brengt fascinerende voertuigen uit de autosporthistorie naar het ‘Green Park’ aan de Rijn

·     Mercedes-Benz SSKL Avus-racewagen gaat het parcours op

Een gebied van 40 hectare met meer dan 1.500 bomen als podium voor een breed scala aan klassiekers en meer dan 1.200 gratis parkeerplaatsen voor oldtimers en youngtimers: het ‘Green Park’ aan de Rijn bij de Messe Düsseldorf is de nieuwe locatie voor de Classic Days, een evenement dat dit jaar van 5 t/m 7 augustus 2022 plaatsvindt. Sinds 2006 staan de Classic Days rond Schloss Dyck te boek als een van de meest gerenommeerde classic events.

Als samenwerkingspartner van de Classic Days presenteert Mercedes-Benz Classic op dit ‘Festival of Culture & Motoring Lifestyle’ opmerkelijke voertuigen uit de sportieve merktraditie van 120 jaar. In de paddock, die gewijd is aan de sportieve traditie van het merk, zijn bijzondere modellen uit de periode van 1902 tot heden te bewonderen. Een van de highlights is de Mercedes-Benz SSKL Avus-racewagen met gestroomlijnde carrosserie, die te zien is tijdens demoritten op het 1,8 km lange circuit midden op het Classic Days-terrein. Manfred von Brauchitsch won 90 jaar geleden de International Avus-race van 1932 met het prototype van dit unieke model, dat in 2019 door Mercedes-Benz Classic met een hoge mate van authenticiteit gereconstrueerd werd. De overwinning op 22 mei 1932 betekende voor Von Brauchitsch een belangrijke doorbraak in de autosport – en ook voor de aerodynamica in de automobielbouw.

Een authentieke replica van de Benz Patent-Motorwagen uit 1886 – de eerste automobiel uit de geschiedenis – is eveneens te vinden in het ‘Green Park’. Een bijzondere highlight van dit gastoptreden is een actrice die Bertha Benz speelt in hedendaagse kleding. Bertha, de vrouw van automobieluitvinder Carl Benz, hielp haar man bij zijn baanbrekende uitvinding. In 1888 maakt ze ook de eerste langeafstandsrit in een automobiel van Mannheim naar Pforzheim. Tegenover de paddock van Mercedes-Benz Classic verwelkomt het merk leden van de erkende merkenclubs tijdens de Classic Days.

Autosporthistorie van meer dan 120 jaar

Fascinerende ontmoetingen tussen voertuigen uit verschillende tijdperken kenmerken de presentatie van 's werelds oudste autofabrikant op de Classic Days. Zo gaat de Mercedes Simplex 40 PK – een supersportwagen uit 1902 – een esthetische en technologische dialoog aan met de Vision Mercedes Simplex uit 2019. Het grote jubileum ‘70 jaar SL’ vormt het kader voor twee modellen uit de unieke traditie van deze sportwagens: de Mercedes-Benz 300 SL racesportwagen (W 194) met chassisnummer 5 uit 1952 vertegenwoordigt het begin van de SL-geschiedenis. Een actuele Mercedes-AMG SL 63 4MATIC+ (brandstofverbruik gecombineerd (WLTP): 13,0-12,5 l/100 km; CO₂-emissie (WLTP) gecombineerd: 294-282 g/km) slaat een brug van zeven decennia naar het heden.

In nauwe samenwerking met de Mercedes-Benz vestiging Rijn-Ruhr worden de actuele, volledig elektrische Mercedes-EQ modellen EQS 580 4MATIC (energieverbruik (WLTP) gecombineerd: 21,3-17,7 kWh/100 km; CO₂-emissie (WLTP) gecombineerd: 0 g/km) en EQE 350+ (energieverbruik (WLTP) gecombineerd: 18,7-15,9 kWh/100 km, CO₂-emissie gecombineerd: 0 g/km) aan de bezoekers getoond.

De Classic Days 2022 in het ‘Green Park’ blaast datgene nieuw leven in dat liefhebbers uit de classic scene, autocoureurs en andere persoonlijkheden uit de autosporthistorie en alle andere bezoekers aan ‘Schloss Dyck’ in de loop der jaren zijn gaan waarderen: een stijlvolle setting met de meest uiteenlopende klassiekers tot en met buitengewone racewagens. Een centrale rol is weggelegd voor de demoritten op het circuit en de vele kleurrijke paddocks en clubruimtes. Dit alles hoort nu eenmaal bij een groot zomers classic tuinfeest, net als een goede sfeer en culinaire pauzes op de picknickweide.

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer circa 172.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2021 werden circa 1,9 miljoen personenwagens en bijna 386.200 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.