03
februari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Citan: de nieuwe compacte bestelwagen van Mercedes-Benz

De nieuwe compacte bestelwagen van Mercedes-Benz heet Citan. De naam is een combinatie van de woorden ‘city’ en ‘titan’. Daarmee is direct duidelijk dat de compacte bedrijfswagen bij uitstek geschikt is voor bestelwerk in de stad. De Citan wordt leverbaar in een groot aantal uitvoeringen. Hij beleeft zijn wereldpremière op de Bedrijfswagen IAA in september in Hannover. Dit najaar wordt hij in Nederland verwacht.

De Citan is in alle opzichten de perfecte aanvulling op het bestelwagenaanbod van Mercedes-Benz. Kwaliteit, veiligheid en comfort zijn van topklasse. De Citan wordt leverbaar met efficiënte benzine- en dieselmotoren, inclusief BlueEFFICIENCY-uitvoeringen. Een elektrisch aangedreven versie staat ook op de planning. Alle Citans beschikken standaard over ESP.

Het krachtige en herkenbare ontwerp van de Citan heeft een Nederlands tintje: Bertrand Janssen, de designer die medeverantwoordelijk is voor de lijnvoering van de nieuwe Actros heeft ook een grote rol gespeeld bij het ontwerp van de Citan.

Multitalent

De Citan wordt leverbaar in diverse uitvoeringen: lengte en gewichtsklasse zijn aan individuele wensen en behoeften aan te passen. De Citan is er als gesloten bestelwagen en er is een uitvoering voor personenvervoer. In alle gevallen geldt dat het ruimteaanbod ondanks de compacte buitenafmetingen riant is.

Belangrijke Europese markt

Met de Citan begeeft Mercedes-Benz zich op een belangrijke markt. In de jaren ’90 was de markt voor compacte bestelwagens in Europa nog marginaal, inmiddels is hij goed voor 700.000 eenheden per jaar. De Citan wordt eind dit jaar op de Nederlandse markt verwacht.