01
oktober
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Chrysler Nederland BV vandaag van start

Vandaag, 1 oktober 2007, gaat Chrysler Nederland BV van start in navolging van de verzelfstandiging van het moederconcern Chrysler LLC. Chrysler Nederland BV kan zich in de nieuwe situatie optimaal focussen op de verdere ontwikkeling en positionering van de merken Chrysler, Jeep en Dodge. Het officiële dealernetwerk blijft in ongewijzigde vorm en omvang bestaan.

Chrysler Nederland BV is een nieuwe, zelfstandige importorganisatie. Tot februari blijft het een dochter van DaimlerChrysler Nederland BV, daarna wordt het een fabrieksvestiging van Chrysler LLC. Chrysler Nederland BV is compacte organisatie met circa 30 werknemers. Daardoor zijn ‘de lijnen kort’ en dat maakt de onderneming efficiënt en slagvaardig. De nieuwe identiteit van Chrysler Nederland BV wordt onder meer zichtbaar door het gebruik de vernieuwde Pentastar.

Utrecht
Chrysler Nederland BV blijft opereren vanuit de huidige vestiging in Utrecht en neemt een aantal diensten af van DaimlerChrysler Nederland BV. Zo kan het zich volledig richten op zijn kerntaken: sales, marketing en after sales van Chrysler, Jeep en Dodge. Daarbij speelt ook het officiële dealernetwerk een belangrijke rol. Dat betekent een optimale geografische dekking en de klanten kunnen hun vertrouwde relatie met de dealer voortzetten.
Marco Broere, directeur van Chrysler Nederland BV: “Chrysler, Jeep en Dodge hebben een groot verleden in Nederland, maar vooral een veelbelovende toekomst. Met een compacte en toegewijde organisatie zijn we klaar om drie mooie merken de toekomst te geven die ze verdienen.”