07
september
2016
|
02:00
Europe/Amsterdam

Christiaan Frankenhout levert belangrijke bijdrage aan kampioenstitels Mercedes-AMG Customer Sports Team Hofor Racing

Afgelopen weekeinde heeft het Zwitserse Mercedes-AMG Customer Sports Team Hofor Racing voortijdig de kampioenstitel in het GT-teamklassement in de 24H Series veiliggesteld. Tevens won de equipe de teamtitel in de klasse A6, voornamelijk voor GT3-auto’s. De Nederlandse coureur Christiaan Frankenhout leverde een belangrijke bijdrage aan het kampioenschap van het team, dat gedurende de langeafstandswedstrijden van de internationale serie met een Mercedes-Benz SLS AMG GT3 in actie komt. Chantal Krol, de Zwitserse rijdster die ook deel uitmaakt van de bezetting, prolongeerde haar titel in de Ladies’ Cup van de 24H Series.

Het succes voor Hofor Racing kwam tijdens de 24 Uur van Barcelona, de voorlaatste wedstrijd van het seizoen in de 24H Series. “Daarmee is in feite de cirkel rond, want drie jaar geleden reden we als team in Barcelona onze eerste race met de Mercedes-Benz SLS AMG GT3”, vertelt Christiaan Frankenhout. “Die race wonnen we toen ook meteen, wat een bijzondere prestatie was, zeker omdat het ook de eerste 24-uursrace was voor het team Widberg Motorsport, dat de preparatie en de inzet van de auto verzorgt. Sindsdien hebben we wel heel veel bijgeleerd op het gebied van preparatie, organisatie en strategie.”

Christiaan Frankenhout raakte destijds bij het team Hofor Racing van Martin en Michael Kroll betrokken via de Duitser Kenneth Heyer. “De Krolls kenden Kenneth en vroegen of die nog een andere rijder wist om het team te versterken, en zo kwam ik bij het team terecht”, vertelt hij. De samenwerking verliep zo goed, dat Frankenhout sindsdien elke race van de 24H Series waaraan Hofor Racing deelnam, met het team gereden heeft.

“Inmiddels hebben we de zaken zo goed voor elkaar dat we in iedere race waaraan we deelnemen, vrijwel altijd eerste of tweede in de A6-amateurklasse worden, terwijl we ook in het algemeen klassement goed voorin kunnen meestrijden”, aldus Christiaan Frankenhout. “Bij de 24 Uur van Dubai werden we vierde algemeen, bij de 24 Uur van Paul Ricard derde, bij de 12 Uur van Zandvoort derde en bij de 12 Uur van Mugello tweede. Dat zijn resultaten waarop we trots kunnen zijn, zeker gezien het feit dat we ook een paar echte amateurs aan boord hebben. En niet alleen hebben we zelf het hele seizoen geen fout gemaakt, de auto is ook zeer betrouwbaar gebleken, waardoor we goed kunnen scoren. Alleen afgelopen weekeinde in Barcelona was er een probleem met de dynamo, waardoor we wat tijd verloren en uiteindelijk vijfde algemeen werden. Maar voor de kampioenstitel maakte dat niet meer uit.”

Dit jaar staat er nog één wedstrijd voor de 24H Series op het programma, de 24-uursrace op het Automotodrom Brno in Tsjechië op 15 en 16 oktober. Daar kunnen Christiaan Frankenhout, Kenneth Heyer en vader en dochter Michael en Chantal Kroll ook de rijderstitel in de klasse A6 binnenhalen, wat gezien de situatie in het kampioenschap slechts een formaliteit lijkt. Ook volgend jaar komt Hofor Racing weer met een Mercedes-Benz uit in de 24H Series. “Ik voel me bij het team erg thuis en ben blij met de behaalde successen. Ik verheug me nu alweer op een mooi seizoen in 2017”, kondigt Christiaan Frankenhout aan.