15
juni
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Chemieconcern BASF kiest voor de veelzijdige Mercedes-Benz Unimog

BASF is één van de grootste chemieconcerns ter wereld. Onlangs is het wagenpark van deze “Chemical Company” uitgebreid met een Mercedes-Benz Unimog 400. De terreinwagen zal op het eigen fabrieksterrein ingezet worden voor het verslepen en verplaatsen van zware lasten.

Wereldwijde speler

BASF is een speler van wereldformaat in de chemische industrie. In veel landen en branches is het bedrijf actief; van chemie, kunststoffen, veredelingsproducten, gewasbescherming en fijnchemie tot olie en gas. Hiervoor ontwikkelt BASF veel nieuwe technologieën en gebruikt deze om nieuwe markten aan te boren. Het bedrijf houdt zich daarnaast bezig met de productie en verkoop van meer dan 9.000 chemische grondstoffen en halffabrikaten. Deze vinden hun weg in honderdduizenden toepassingen voor consument en industrie. Voor het werktuigvervoer is het wagenpark onlangs uitgebreid met een Mercedes-Benz Unimog 400.

De veelzijdige Unimog 400 Gerätetrager

De Mercedes-Benz Unimog staat bekend om zijn veelzijdigheid. Deze krachtige terreinwagen beschikt over een ultramodern bedieningscomfort en is uitgerust met volledig geïntegreerde en gestandaardiseerde koppelingen en aandrijvingen voor een breed scala aan werktuigen. Dankzij een robuuste bouw en vierwielaandrijving is deze terreinbeul net zo onverwoestbaar als zijn naam klinkt. De zeer snelle verwisselbaarheid van werktuigen bespaart niet alleen veel tijd, maar biedt tevens een optimale inzetbaarheid van elk voertuig. Verder beschikt de Unimog over een oneindige reeks toepassings- en montagemogelijkheden. Elk voertuig, ongeacht of dit nu voor lichte of zware werkzaamheden wordt ingezet, is uitgerust met minstens drie gestandaardiseerde montagepunten voor werktuigen. Tevens kan hij over een krachtig hydraulisch systeem beschikken, hetgeen een moeiteloze bediening mogelijk maakt.

 Diverse inzetmogelijkheden

De Mercedes-Benz Unimog is uiterst geschikt voor zwaar terrein en beschikt over diverse kwaliteiten. De traditionele Unimog combineert stevigheid, duurzaamheid, betrouwbaarheid en het beproefde concept van aandrijving op alle wielen, met de modernste Euro4 motor- en transmissietechnologie. Ook bij BASF is de Unimog als terreinwagen gekozen vanwege de vele inzetmogelijkheden. Mercedes-Benz dealer en tevens Unimog specialist Sturm Auto uit Roosendaal heeft de levering verzorgd. BASF is zeer te spreken over de door Sturm Auto geleverde service.

Extra voorzieningen

Op het eigen fabrieksterrein wordt de Unimog ingezet om zware lasten van een chemische fabrieksinstallatie (zoals pompen) zowel te dragen, als te laden en te lossen in fabrieken. Het gaat hierbij om korte afstanden op ruw, onverhard terrein waardoor de automatische versnellingsbak van de Unimog comfortabel is. Om het werk optimaal te kunnen uitvoeren, is deze truck, buiten de standaardvoorzieningen, uitgerust met o.a. een laadbak, gereedschapsbak en een 6 tonmeter HIAB kraan. Tevens zijn er vier steuncilinders gemonteerd om extra ver te kunnen reiken en overhellen te voorkómen. Al deze verschillende mogelijkheden geven goed weer waar de naam “UNIversal MOtor Gerät” voor staat.