26
oktober
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

Certificering Mercedes-Benz Van ProCenters eind 2015 in Nederland afgerond

  • Het Van ProCenter biedt optimale service voor bestelwagenklanten

  • Het netwerk zal bestaan uit 70 Van ProCenters

  • Nederland loopt voorop in Europa

Het jaar 2015 staat voor de bestelwagen divisie van Mercedes-Benz Nederland in het teken van de transformatie van het volledige distributienetwerk naar 70 Van ProCenters. Het programma, dat door Daimler AG is samengesteld in samenwerking met 238 Europese dealers, voorziet dankzij een streng eisenpakket voor de dealers in een optimale serviceverlening aan bestelwagenklanten. Het programma is voor geheel Europa van kracht, waarbij Nederland voorop loopt door de volledige implementatie voor alle dealers.

Van ProCenter

Het gecertificeerde Van ProCenter voldoet aan een pakket eisen op het gebied van customer excellence waarmee ondernemers met één of meerdere bestelwagens nog beter worden bediend. Het Van ProCenter is ontwikkeld om bovenop de servicegerichte dienstverlening van de Mercedes-Benz dealer, extra voordelen te bieden aan ondernemers met een Mercedes-Benz. Het Van ProCenter voorziet in een 100% bedrijfsmatige mobiliteit, ruime openingstijden, doelmatig vervangend vervoer en indien gewenst haal- en brengservice.

Certificering

Voorafgaand aan de procedure tot certificering als Van ProCenter, worden de bestaande situatie en werkwijze bij de dealer in kaart gebracht. Na deze eerste aanzet begeleidt een coach het bedrijf tot de eerste audit, die ongeveer zes maanden later plaatsvindt. Vervolgens beoordeelt een extern bureau, DEKRA Certifications, of het gewenste kwaliteitsniveau in alle geledingen is behaald. In de nieuwe opzet zullen naast kleinzakelijke klanten ook grotere partijen, zoals fleetowners en leasemaatschappijen, de kwaliteiten van de hele organisatie van Mercedes-Benz Bestelwagens herkennen en waarderen. Zo zal de serviceverlening van ieder Van ProCenter overal hetzelfde hoge niveau hebben.

Strategie Mercedes-Benz Vans

In Nederland gaan alle Mercedes-Benz bestelwagendealers over naar het Van ProCenter-concept, waarmee ons land het enige land is in Europa dat deze opzet volledig implementeert. Momenteel zijn er zeventig service-vestigingen, waarvan 55 ook de verkoop van Mercedes-Benz bestelwagens doen. “Negentien vestigingen richten zich zelfs puur en alleen op verkoop en onderhoud van  Mercedes-Benz bestelwagens en dat is uniek, ook in Europa,” zegt de heer Jorus Vos, Managing Director van Mercedes-Benz Bestelwagens in Nederland.

Mercedes-Benz Nederland verwacht het gehele proces eind dit jaar afgerond te hebben.