27
november
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

car2go één jaar actief in Amsterdam

  • car2go groot succes: meer dan 10.000 members, ruim 7.500 rentals per week

  • Verzorgingsgebied groeit, extra laadpunten, apps voor nog meer gebruiksgemak

  • Groeiende interesse van bedrijven en instellingen

car2go is op 24 november precies een jaar actief in Amsterdam. Het slimme autodeelsysteem is er een groot succes. Net voor het jubileum werd de 10.000e member verwelkomd en de car2go’s worden per week meer dan 7.500 maal gehuurd. De reacties van gebruikers zijn zeer positief. Bedrijven en (overheids)instellingen tonen ook steeds meer interesse voor car2go. Zo maakt stadsdeel Oost van de hoofdstad nu al intensief gebruik van de volledig elektrisch aangedreven en dus lokaal emissievrije car2go’s.

car2go ging op 24 november 2011 officieel van start in Amsterdam. Dat gebeurde met 300 elektrisch aangedreven car2go’s. De hoofdstad was daarmee de eerste car2go-stad met een volledige elektrische vloot.  

Volop in beweging

car2go is in het afgelopen jaar in meer opzichten volop in beweging geweest. Om te beginnen zijn er in Amsterdam nu meer dan 10.000 gebruikers – de 10.000e car2go-member werd kort voor het jubileum op feestelijke wijze verwelkomd. Vrijwel alle gebruikers zijn zeer enthousiast over het concept én het gebruiksgemak van car2go.

De 300 car2go’s worden in Amsterdam intensief gebruikt: meer dan 7.500 maal per week. Het verzorgingsgebied wordt steeds verder uitgebreid en ook het aantal laadpunten neemt toe. Zo hebben diverse Q-Park accommodaties in het centrum van Amsterdam nu speciale car2go-laadpunten.
Het gebruiksgemak van car2go wordt ook continu verbeterd. Inmiddels zijn er bijvoorbeeld speciale Nederlandstalige apps (voor Apple en Android) die het nog eenvoudiger maken een car2go te vinden en te huren. Onlangs heeft ook de software van de car2go’s een belangrijke upgrade ondergaan. Huurders worden tegenwoordig met een vriendelijk ‘Hallo’ verwelkomd. Als de huurperiode correct is afgesloten, wordt de huurder al even vriendelijk ‘uitgezwaaid’ – als er geen afscheidsgroet klinkt, weet de bestuurder dat er nog een of meer afsluitende handelingen verricht dienen te worden. 

Toenemende interesse van bedrijven en instellingen

car2go mag zich in een grote belangstelling van bedrijven en (overheids)instellingen verheugen. Vooral het groene karakter, het parkeergemak en het terugbrengen van de omvang van het eigen wagenpark zijn daarbij belangrijke pluspunten. car2go verzorgt regelmatig presentaties bij geïnteresseerde partijen en dat heeft al tot concrete resultaten geleid. Zo maakt het Amsterdamse stadsdeel Oost sinds kort intensief gebruik van car2go. Dat begon met de aanschaf van 39 membercards voor medewerkers. Een week later werd dit al uitgebreid tot 49. 

car2go in NEMO

Ter ere van het eenjarige bestaan is car2go opgenomen in de expositie ‘Smart Technology’ in het populaire Amsterdamse wetenschapsmuseum NEMO. Deze expositie staat volledig in het teken van actuele toepassingen en toekomstige innovaties op het gebied van duurzame technologie. Bezoekers kunnen er kennismaken met de car2go zelf en met de manier waarop het laden plaatsvindt.  

Feestelijke actie

Het jubileum van car2go in Amsterdam gaat ook vergezeld van een feestelijke actie. Iedereen (ook nieuwe members) die nog deze maand gedurende minimaal 15 minuten gebruik maakt van car2go, maakt kans op een volledig verzorgde reis voor twee naar het zonnige en hippe San Diego – óók een car2go-stad. Meer informatie over car2go en actuele informatie over het jubileum is te vinden op de nieuwe website www.car2go.com/nl/amsterdam/ en op de car2go-Facebookpagina.