26
april
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

C 63 AMG Coupé Black Series de krachtigste C-Klasse ooit: Mercedes-Benz opnieuw vooraan in DTM

  • Mercedes-Benz is officieel DTM Safety Car-leverancier sinds 2000

  • Met 380 kW (517 pk) en 620 Nm de krachtigste C-Klasse ooit

  • Standaardauto en circuitwagen in één

Mercedes-Benz rijdt ook in het nieuwe DTM-seizoen weer vooraan met de nieuwe, spectaculaire C 63 AMG Coupé Black Series Safety Car. De AMG Black Series-versie van de C-Klasse Coupé is met zijn 380 kW (517 pk) de krachtigste C-Klasse ooit. Niet voor niets is het merk al sinds 2000 leverancier van de officiële Safety Car van de populaire DTM. De nieuwe C 63 AMG Coupé Black Series maakt 29 april 2012 zijn opwachting tijdens de eerste DTM-race van dit jaar op de Hockenheimring.

De Mercedes-Benz C 63 AMG Coupé Black Series brengt racetechnologie en -design van het circuit naar de openbare weg en terug. Zijn rijdynamiek, de krachtige 6,3-liter V8-motor, het instelbare AMG-sportonderstel en de vergrote spoorbreedte zijn al zo hoogstaand, dat Mercedes-Benz nauwelijks extra inspanningen heeft geleverd om de coupé geschikt te maken als Safety Car.

De belangrijkste verschillen tussen de straatversie en de Safety Car zijn een lichtbalk op het dak en een open uitlaatsysteem dat de imponerende motorsound nog eens versterkt. Via de aerodynamisch gevormde lichtbalk krijgen de coureurs hun instructies. Een groene lamp duidt erop dat de Safety Car-periode van start gaat wanneer zich op de baan onveilige situaties voordoen. Rijdt de auto eenmaal vooraan, dan schakelt de bestuurder, coureur Jürgen Kastenholz, over op knipperende oranje LEDs. Het is dan absoluut verboden de auto in te halen. Voor extra veiligheid heeft de Safety Car LED-verlichting achterop, waardoor de volgende coureurs de zilvergrijze Mercedes-Benz beter kunnen waarnemen.

AMG heeft de Black Series voorzien van een aantal opties. De lijst begint met het AMG Track Package – met Dunlop sportbanden en koeling op het achterdifferentieel – en het AMG Aerodynamics Package – met extra luchtgeleiders van koolstofvezel aan de voorzijde en een verstelbare koolstofvezel achterskirt. De nieuwe Safety Car is voorzien van het AMG Exterior Carbonfibre Package. Grote, gesmede lichtmetalen 19-inch velgen die matzwart zijn gespoten met banden in de maat 255/35 R 19 voor en 285/30 R 19 achter zijn standaard. Het dashboard is voorzien van communicatie-apparatuur om contact te kunnen houden met wedstrijdleiding en coureurs.