25
juli
2016
|
02:00
Europe/Amsterdam

Britta Seeger lid van de Raad van Bestuur voor Mercedes-Benz Cars Marketing & Sales

De Raad van Toezicht van Daimler AG heeft Britta Seeger (46) met ingang van 1 januari 2017 aangesteld als lid van de Raad van Bestuur voor Mercedes-Benz Cars Marketing & Sales. Seeger neemt deze taak over van Ola Källenius (47), die binnen de Raad van Bestuur verantwoordelijk zal worden voor Group Research & Mercedes-Benz Cars Development. Britta Seeger gaat tot 31 december 2019 deel uitmaken van de Raad van Bestuur.

“Het merk Mercedes-Benz vormt de kern van Daimler AG. De afdeling marketing en sales van Mercedes-Benz Cars zorgt voor het directe contact met de klant en is daarom van groot belang binnen de Group”, aldus Manfred Bischoff, voorzitter van de Raad van Toezicht van Daimler AG. “Met Britta Seeger stellen we een ervaren leidinggevende aan die wereldwijd sinds 2013 op succesvolle wijze diverse leidinggevende verkoopfuncties heeft bekleed. De aanstelling van Britta Seeger zorgt ook voor vernieuwing binnen de Raad van Bestuur en laat zien dat er veel succesvolle vrouwen zijn die in onze Raad van Bestuur opgenomen zouden kunnen worden. Met haar bedrijfseconomische opleiding en haar internationale ervaring zal Britta Seeger de positie van Mercedes-Benz Cars met de premiummerken Mercedes-Benz en smart wereldwijd verder versterken.”

Op dit moment is Britta Seeger President & CEO van Mercedes-Benz Türk A.S. Deze belangrijke functie bekleedt ze nu een jaar. Daarvoor was ze twee jaar lang President & CEO van de vestiging Mercedes-Benz Korea Ltd. Na bedrijfseconomie te hebben gestudeerd, trad Britta Seeger in 1992 in dienst bij Daimler Group. Sindsdien heeft ze diverse internationaal georiënteerde functies op het gebied van verkoopmanagement bekleed.

De Raad van Toezicht heeft ook het contract van Wilfried Porth (57) als lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor Human Resources en Labor Relations, IT & Mercedes-Benz Vans met vijf jaar verlengd, tot 30 april 2022. Porth werd in 2009 aangesteld als lid van de Raad van Bestuur en zijn huidige contract zou in april 2017 zijn verlopen.

“In de afgelopen jaren heeft Wilfried Porth een grote invloed gehad op de HR-activiteiten binnen Daimler wereldwijd; hij heeft deze activiteiten klaargestoomd voor de toekomst en ervoor gezorgd dat de banen in de fabrieken, met name in de Duitse, klaar zijn voor de toekomst met de transformatieplannen. Met de systematische globalisering van de Mercedes-Benz Vans-divisie heeft Wilfried Porth ook gebruikgemaakt van nieuw groeipotentieel,” aldus Manfred Bischoff. “In het digitale tijdperk is het essentieel om een flexibele, connected organisatie te hebben. Met de verlenging van het contract van Wilfried Porth zorgen we voor continuïteit met betrekking tot ons personeelsbeleid en zullen we stappen blijven zetten op het gebied van digitalisering om ervoor te zorgen dat alle medewerkers maximaal gebruik kunnen maken van hun creativiteit. Zo kan Daimler ook op de lange termijn de concurrentie voorblijven.”