06
oktober
2022
|
10:36
Europe/Amsterdam

Bloemenhuis Daniel Ost transformeert Mercedes-Benz 300 SL Gullwing tot een tijdelijke installatie

Een unieke samenwerking van Mercedes-Benz met Bloemenhuis Daniel Ost. Onder leiding van creatief directeur Nele Ost heeft het team van de meester-bloembinder uit Sint-Niklaas een klassieke 300 SL Gullwing getransformeerd tot een tijdelijke installatie. De bijzondere creatie is te zien tijdens de 13de editie van de Zoute Grand Prix, van 6 t/m 9 oktober in Knokke.

Bloemenhuis Daniel Ost heeft de rode 300 SL Gullwing op elegante wijze gedecoreerd, met als doel één geheel te maken van de klassieker en de bloemen. Hierdoor ontstaat een sprookjesachtig concept dat een tot de verbeelding sprekende sfeer oproept. Tegen de achtergrond van de tijdloze 300 SL Gullwing vertellen de bloemen een eigen verhaal, waarbij de toeschouwer zijn eigen invalshoek kan bepalen.

Ook het beeldmerk van Mercedes-Benz, de driepuntige ster, is door het bloemenhuis in een groen jasje gestoken. Een op maat gemaakt kunstwerk van IJslands mos laat de ster als het ware oplichten. Een blijvend object in tegenstelling tot de vergankelijke schoonheid van bloemen.

Yann Callaert, CEO van Daniel Ost Group, is verheugd met het resultaat: “Het was een eer om samen te mogen werken met zo’n vooruitstrevend en innovatief merk als Mercedes-Benz. Maar net als Mercedes-Benz hechten ook wij veel belang aan onze historie en erfenis. Om dan zo’n iconisch voertuig uit 1955 te mogen aankleden was een fantastische uitdaging.

Peter Zijlstra, Head of Marketing van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg, voegt hieraan toe: “Wij zijn ontzettend trots op deze samenwerking met Bloemenhuis Daniel Ost. De onbegrensde passie en vaardigheid van het team om van iedere creatie iets exclusiefs te maken, sluit naadloos aan bij de high-end luxury-strategie van Mercedes-Benz. De Zoute Grand Prix is bovendien het ultieme decor voor de presentatie van deze installatie. Bij de Zoute Grand Prix staan de thema’s auto, kunst en lifestyle centraal. Deze drie thema’s komen in het werk op unieke wijze samen, met als stralende middelpunt de klassieke Mercedes-Benz.”

Bloemenhuis Daniel Ost

Mercedes-Benz werkt voor dit project samen met Bloemenhuis Daniel Ost, onder leiding van creatief directeur Nele Ost. Opgericht in 1979 door meester-bloembinder Daniël Ost is het bedrijf uitgegroeid tot een gerenommeerd en wereldwijd bekend bloemenhuis met winkels in België, Jordanië en Saoedi-Arabië. Het bedrijf verzorgt bovendien bloemdecoraties op evenementen over de hele wereld, ontwerpt tuinen en landschappen, en geeft les aan professionele bloemisten in de eigen Daniel Ost Academy. De familie Ost is hofleverancier in België en levert ook in andere landen vaak aan koninklijke families.