08
september
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Blik op de toekomst van old- en youngtimers

  • Mercedes-Benz Classic Motorolie voor (semi-)klassieke Mercedes-Benz modellen

  • Betere prestaties, langere levensduur

  • Alleen origineel is goed geno

Aangezien duurzaamheid één van de kerneigenschappen is van elke Mercedes-Benz, zijn op de Nederlandse (en internationale) wegen nog altijd indrukwekkende aantallen (semi-)klassieke modellen van het merk te bewonderen. Al deze auto’s worden gekoesterd door liefhebbers. En die liefhebbers kennen hét toverwoord om hun favoriete vervoermiddel in topconditie te houden: origineel. Speciaal voor alle old- en youngtimers van het merk is er nu originele Mercedes-Benz Classic Motorolie. De fraaie vijfliter-blikken waarin deze hoogwaardige olie wordt geleverd, zijn collectors items op zich.

Mercedes-Benz biedt tal van mogelijkheden om (semi-)klassieke modellen in topconditie te houden. De onderdelenvoorziening bijvoorbeeld is van ongekende klasse met uitgebreide voorraden (ook voor zeer oude modellen) en snelle levering. Bovendien kan het onderhoud worden uitgevoerd door de vaardige medewerkers van de Mercedes-Benz Classic Partners. Dat neemt niet weg dat de eigenaren van old- of youngtimers van Mercedes-Benz zelf ook graag een actieve rol vervullen bij het in topconditie houden van hun auto. De keuze voor de juiste motorolie is voor deze eigenaren nu eenvoudig te maken doordat Mercedes-Benz de Classic Motorolielijn introduceert.

Voor elk gebruik van ieder model

Mercedes-Benz Classic Motorolie verenigt het beste van twee werelden. Om te beginnen zijn de verschillende soorten olie afgestemd op de techniek van toen, maar bij de ontwikkeling is ook uitgebreid gebruik gemaakt van de ervaringen van Mercedes-Benz ingenieurs en –wetenschappers. Bovendien voldoet de olie ook aan de eisen van vandaag. Dit alles leidt ertoe dat het gebruik van Mercedes-Benz Classic Motorolie de prestaties van een old-/youngtimer verbetert én de levensduur verlengt.

De Mercedes-Benz Classic Motorolie-lijn kent verschillende soorten. De SAE 30-versie voor de winter is speciaal geschikt voor personen- en bedrijfswagenmodellen die vóór 1945 zijn gebouwd. Deze minerale monograde olie garandeert een betrouwbare oliefilm bij temperaturen tot +10 graden Celsius.

De SAE 50 minerale monograde-olie is geschikt voor het gebruik in de zomer (temperaturen boven 10 graden Celsius) van personen- en bedrijfswagenmodellen van vóór 1945.

De SAE 20W-50 minerale monograde-olie is een echte alleskunner. Deze olie is onder normale omstandigheden het hele jaar door te gebruiken voor oldtimer-modellen, maar ook geschikt voor youngtimers zoals de W116, W123, W124, W126, R107, R129 en W201 bij met hogere kilometrages.

Blikvangers

Alle Mercedes-Benz Classic Motorolievarianten worden verkocht in speciale vijfliter-blikken met speciale Classic Edition-opdruk. Met hun nostalgische uitstraling zijn het ware blikvangers en (dus) collectors items op zich. De prijs voor een vijfliter-blik bedraagt € 47,60 inclusief BTW. De Classic Motorolie is verkrijgbaar bij alle Nederlandse Mercedes-Benz dealers.