19
juni
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Beste Mercedes-Benz-technici van Nederland onderscheiden

In totaal 150 technici vanuit de gehele Mercedes-Benz-dealerorganisatie in Nederland hebben zich aangemeld voor de selectieronde van Mercedes-Benz TechMasters, de nationale competitie, waarin dit jaar de Mercedes-Benz-personenauto’s centraal stonden. Na een strenge selectie zijn de winnaars bekendgemaakt, die in november ons land zullen vertegenwoordigen tijdens de internationale finale, die bij het DaimlerChrysler-hoofdkwartier in Stuttgart zal plaatsvinden.

De basis van de nationale TechMasters-competitie, die dit jaar voor de tweede maal plaatsvond, werd gevormd door een toets en een praktijktest. Hierbij moesten de deelnemers technische problemen aan Mercedes-Benz-personenauto’s oplossen. Bij de beoordeling werd gelet op tal van aspecten, waaronder de aanpak en werkwijze, maar ook klantgerichtheid en uiteraard vakkennis.

Er waren competities in vijf verschillende categorieën, waarvoor deelnemers zich afhankelijk van hun functie konden aanmelden. De functiegroepen waren serviceadviseur, diagnosetechnicus, reparatietechnicus onderstelsystemen, reparatietechnicus aandrijfsystemen en servicetechnicus.

Tijdens een bijeenkomst op het Zeeforteiland in de monding van het Noordzeekanaal bij IJmuiden werden de beste drie kandidaten per categorie onderscheiden. De prijsuitreiking vond plaats door Thomas Weigand, directeur After Sales van DaimlerChrysler Nederland. De winnaars kregen een teambuildingweekend in de Ardennen aangeboden en zullen tevens zorgvuldig worden voorbereid op de internationale finale van TechMasters, waarbij de beste Mercedes-Benz-technici uit niet minder dan 15 Europese landen tegen elkaar in het strijdperk zullen treden. Vorig jaar, toen de TechMasters-competitie gericht was op Mercedes-Benz-trucks, behaalde het Nederlandse team de vierde plaats, dus de verwachtingen zijn hooggespannen.

De voorbereiding op de internationale finale bestaat uit een individuele training en coaching van de kandidaten op hun eigen werkplek door specialisten van DaimlerChrysler Nederland en een centrale examentraining bij het trainings- en opleidingscentrum van DaimlerChrysler Nederland in Nijkerk.

De winnaars in de diverse categorieën, die ons land in november bij de internationale finale in Stuttgart gaan vertegenwoordigen, zijn:

Serviceadviseur: Jaap Schoemaker (dealer Van Kooy, Ede) Diagnosetechnicus: Jan Schouwenaar (dealer Van Oeveren-Vervaet, Goes) Reparatietechnicus onderstelsystemen: Dimitry Buchner (dealer Mercedes-Benz Den Haag) Reparatietechnicus aandrijfsystemen: Ivar Bontes (dealer Stern Auto, Amsterdam-Zuidoost) Servicetechnicus: Henk Jan Venebrugge (dealer Baan Twente, Hengelo)