29
december
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

Belangrijke uitbreiding leveringsprogramma Mercedes-Benz E-Klasse Coupé

De Mercedes-Benz E-Klasse Coupé kent een zeer goede start op de Nederlandse markt. Ondanks de lastige economische omstandigheden heeft een aanzienlijk aantal exemplaren van de stijlvolle coupé het straatbeeld in ons land inmiddels verrijkt. Komend voorjaar staat er een belangrijke uitbreiding van het leveringsprogramma van de Mercedes-Benz E-Klasse Coupé op het programma. Zowel bij de benzinemotoren als bij de diesels wordt het aanbod vanaf maart uitgebreid: de E 200 CGI BlueEFFICIENCY Coupé vormt de nieuwe basis bij de benzinemodellen en de E 220 CDI BlueEFFICIENCY Coupé bij de dieselmodellen. De nieuwe Coupé is dan al verkrijgbaar vanaf € 45.900 (incl. BTW en BPM). Beide modellen hebben een groen C-energielabel en voldoen aan de EU5-norm.
Er bestond al langere tijd vraag naar basisuitvoeringen van de Mercedes-Benz E-Klasse Coupé. In die behoefte wordt nu dus voorzien: in maart 2010 komen de nieuwe E 200 CGI BlueEFFICIENCY Coupé en de E 220 CDI BlueEFFICIENCY Coupé op de markt. Vanaf nu kunnen de nieuwe modellen al bij de Mercedes-Benz-dealer worden besteld.
De Mercedes-Benz E 200 CGI Blue EFFICIENCY Coupé maakt zijn sportieve aspiraties waar dankzij de krachtige 1,8 liter turbomotor met directe brandstofinspuiting. Het vermogen bedraagt 135 kW, het koppel 270 Nm. De versie met handgeschakelde zesversnellingsbak is voorzien van het benzinebesparende ECO-start/stopsysteem. De prijs van dit model bedaagt € 45.900.
De Mercedes-Benz E 220 CDI BlueEFFICIENCY Coupé wordt aangedreven door een 2,1 liter dieselmotor met twinturbo-technologie en directe brandstofinspuiting. Het vermogen van deze krachtbron bedraagt 125 kW, het koppel is niet minder dan 400 Nm. Ook de E 220 CDI BlueEFFICIENCY Coupé kan naar keuze worden geleverd met een automatische transmissie of een handgeschakelde zesversnellingsbak. De handgeschakelde versie staat voor € 51.900 in de prijslijst.