21
februari
2019
|
16:56
Europe/Amsterdam

Autosalon van Genève: zes wereldpremières - van CLA Shooting Brake tot SUV

Tijdens de 89ste editie van de Autosalon van Genève presenteert de uitvinder van de automobiel behalve de nieuwe CLA Shooting Brake ook de Concept EQV en de vernieuwde Mercedes-Benz GLC. Ook de Formula E-showcar en de smart forease+ worden voor het eerst aan het grote publiek getoond. Tegelijkertijd beleeft de nieuwe V-Klasse zijn showdebuut.

De persconferentie start op de eerste persdag, 5 maart, om 08.45 uur in hal 6. Via het online platform Mercedes me media kan iedereen die hier interesse in heeft er live bij zijn – waar ter wereld men zich ook bevindt. Persmaterialen, foto’s en video’s van de nieuwe modellen zijn beschikbaar via de media hub, die continu wordt voorzien van nieuwe content. De multi-angle livestream en de mediaspecial over de Autosalon van Genève 2019 zijn te vinden op https://media.mercedes-benz.com/gims2019

Intelligente sportwagen met bagageruimte

Met de wereldpremière van de CLA Shooting Brake presenteert Mercedes-Benz een auto die, net als de CLA Coupé, een designstuk is en met zijn elegante, gespierde achterzijde grote voordelen biedt qua functionaliteit en opbergruimte. De Shooting Brake belichaamt de designfilosofie van sensuele puurheid en het interieur herbergt een coole, stijlvolle user interface voor intelligente digitale technologie. Het model is voorzien van de nieuwste rijassistentiesystemen met coöperatieve bestuurdersondersteuning en biedt zodoende niet alleen het hoogste actieve veiligheidsniveau in dit segment, maar ook functies die zijn overgenomen van de S‑Klasse.

De toekomst van de elektrische MPV

De Concept EQV kan voor het eerst worden bewonderd door het grote publiek. Het is de eerste MPV in het premiumsegment ter wereld met een volledig elektrische aandrijflijn. Het bijna productierijpe studiemodel combineert lokaal emissievrij rijden met indrukwekkende prestaties, maximale functionaliteit en esthetisch design.

Nieuwe generatie van de MPV

Na zijn wereldpremière in januari beleeft de nieuwe V-Klasse zijn showdebuut tijdens de Autosalon van Genève. Tot de verbeteringen behoren een nieuw front en de introductie van de viercilinder dieselmotor OM 654 in verschillende vermogensvarianten, zoals de V 300 d met een nieuw topvermogen van 176 kW/239 pk (brandstofverbruik gecombineerd: 6,3-5,9 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 165-154 g/km)1. Ook is de automatische transmissie 9G-TRONIC voor het eerst leverbaar in de V-Klasse, en zijn er nieuwe veiligheids- en assistentiesystemen leverbaar.

SUV-trendsetter nu nog veelzijdiger

Een andere wereldpremière is de vernieuwde Mercedes-Benz GLC. Net als zijn voorgangers combineert de SUV buitengewone rijeigenschappen op en buiten de gebaande paden met ruimte, functionaliteit en comfort. Met zijn brede, sportieve look, nieuw bedieningsconcept inclusief MBUX en gebarenbediening, innovatieve rijassistentiesystemen en een vernieuwd motorenaanbod biedt de nieuwe GLC het beste uit de wereld van Mercedes-Benz.

Debuut van twee baanbrekende showcars

Twee andere wereldpremières in Genève bieden een voorproefje van de toekomst: de Formula E-showcar verwijst naar het feit dat het Mercedes-Benz EQ Formula E-team vanaf seizoen 2019/2020 gaat deelnemen aan het ABB FIA Formule E-kampioenschap. Deze raceklasse is het ideale platform om het hoge prestatieniveau van de elektrische modellen van het technologiemerk EQ te demonstreren.

Met de smart forease+ presenteert smart niet alleen een baanbrekende designshowcar, maar toont het merk als pionier op het gebied van omvangrijke mobiliteitsservices tevens de nieuwste ontwikkelingen binnen de „ready to“-services. Meer dan acht services, zoals privé carsharing en pakketbezorging direct in de auto, maken het leven in de stad gemakkelijker, terwijl de nieuwe gebruikersinterface de bediening eenvoudig maakt.

Aantrekkelijke speciale modellen

Ook voor het eerst zijn drie speciale modellen van Mercedes-Benz en Mercedes-AMG te zien: de SL 500 Grand Edition (brandstofverbruik gecombineerd: 9,8 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 223 g/km)2 met specifieke interieuruitrustingen, de SLC 300 Final Edition (brandstofverbruik gecombineerd: 7,0 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 161 g/km)2 in de exclusieve lakkleur zonnegeel alsmede de S 65 Final Edition (brandstofverbruik gecombineerd: 14,2 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 325 g/km)2, die het lange succesverhaal van de V12-voorgangers in de Mercedes-AMG S-Klasse Limousine afsluit.

 

[1] De genoemde cijfers met betrekking tot brandstofverbruik en CO2-emissie zijn voorlopige cijfers die zijn vastgesteld door de technische dienst voor het certificatieproces volgens de WLTP-testprocedure en vertaalt naar NEDC-cijfers. Er is nog geen EU-typegoedkeuring of een conformiteitscertificaat met officiële cijfers beschikbaar. Er kunnen verschillen zijn tussen de opgegeven waarden en de officiële cijfers.
2 De genoemde cijfers werden vastgesteld volgens de voorgeschreven meetmethode. Dit zijn de NEDC CO2-cijfers volgens Art. 2 No. 1 Implementing Regulation (EU) 2017/1153. Het brandstofverbruik werd berekend aan de hand van deze cijfers. Voor meer informatie over het genoemde model, inclusief de WLTP-cijfers, in uw land kunt u kijken op www.mercedes-benz.com