28
maart
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Automobiele mijlpalen brengen historie tot leven in Essen: Mercedes-Benz viert 125 jaar automobiel op Techno Classica 2011

  • Mercedes-Benz klassiekers van verleden, heden en toekomst op grootste Techno Classica stand ooit

  • Classic Center toont staaltje van haar kunnen

Mercedes-Benz is met de grootste stand ooit aanwezig op de Techno Classica, de toonaangevende klassiekerbeurs die van 31 maart tot 3 april wordt gehouden in het Duitse Essen. Het merk neemt de bezoeker op de 4.700 vierkante meter grote stand mee in de 125-jarige geschiedenis vanaf de geboorte van de eerste auto tot aan toekomstige ontwerpen en technieken. In Hal 1 brengen automobiele mijlpalen van Mercedes-Benz de roemrijke historie van het merk tot leven.

Er is veel gebeurd in de autoindustrie sinds Carl Benz in 1886 zijn patent aanvroeg voor de allereerste auto ooit. Vanaf dat moment heeft Mercedes-Benz het ene na het andere innovatieve model geïntroduceerd. Een groot aantal daarvan is in Essen aanwezig: van spraakmakende sportwagens uit de SL-Klasse tot aan youngtimers uit de E-, S- en G-Klasse. Maar op Techno Classica zijn ook klassiekers van de toekomst te vinden zoals de recente B-Klasse F-CELL. Een brandstofcel die waterstof omzet in elektrische energie voedt de elektromotor van dit zero-emission model.

Traditiegetrouw is ook het Mercedes-Benz Classic Center aanwezig met klassiekers uit de 125-jarige geschiedenis van het merk. Het Mercedes-Benz Classic Center doet het hart van iedere oldtimer- en youngtimer-fanaat sneller slaan. Rijders hebben hier niet alleen de keuze uit meer dan 40.000 verschillende originele vervangonderdelen, maar het centrum heeft ook een ruim serviceaanbod en expertise als het gaat om restauraties. Op Techno Classica toont het Mercedes-Benz Classic Center als staaltje van haar kunnen een volledig gerestaureerde 300 SL Roadster die met veel liefde en vakmanschap is opgebouwd.