27
augustus
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

AMG Line voor Mercedes-Benz V-Klasse

Tijdens de komende IAA in Frankfurt presenteert Mercedes-Benz de V-Klasse met nieuwe uitvoeringsmogelijkheden. Deze zorgen voor extra, individuele accenten en maken de MPV aantrekkelijk voor meer doelgroepen. Vanaf maart 2016 wordt dit model leverbaar met het AMG Line uitrustingspakket. Tot de opvallende designfeatures van het Mercedes-AMG performance- en sportautomerk behoren nieuw vormgegeven voor- en achterbumpers, onderscheidende dorpels en 19 inch AMG lichtmetalen velgen, evenals een additionele spoilerrand. De AMG styling benadrukt het unieke, progressieve design van de V-Klasse, en straalt sportiviteit en dynamiek uit.

Tegelijkertijd kan het al hoge comfortniveau van de V-Klasse verder worden uitgebreid. Tot de nieuwe opties behoren het panoramadak, de grote middenconsole met geïntegreerd koelcompartiment en led-verlichte thermo-bekerhouders, twee iPadhouders achterin en actieve stoelventilatie voor de passagiersstoelen.

Met deze nieuwe features biedt Mercedes-Benz klanten nog meer de mogelijkheid hun V-Klasse volledig naar eigen voorkeur te configureren voor privé- of zakelijk gebruik. Afgelopen maart bood Mercedes-Benz tijdens de Autoshow van Genève al een vooruitblik op de AMG Line en de nieuwe comfortmogelijkheden met het 'Concept V-ision e' studiemodel.

"De reacties op de Concept V-ision e waren bijzonder positief. Onze klanten waarderen dat 'extra'. Dat wordt ook bevestigd door de individuele orders. De meerderheid van onze klanten bestelt hun V-Klasse met talloze exclusieve, hoogwaardige opties,” zegt Volker Mornhinweg, Hoofd van Mercedes-Benz Vans. "Dit alles bevestigt dat de V-Klasse het MPV-segment opnieuw heeft gedefinieerd, als een bijzonder hoogwaardige, comfortabele, functionele en dynamische personenauto voor maximaal acht inzittenden. Met de V-Klasse AMG Line spreken wij nu meer doelgroepen aan die op zoek zijn naar meer individualiteit en sportieve aantrekkingskracht.”

De V-Klasse AMG Line – individueel en sportief

De AMG styling versterkt de dynamische uitstraling van de V-Klasse. De voorbumper met prominente luchtinlaatopeningen, diamantvormig gaaswerk en chromen rand, de spoilerrand en de achterbumper in diffuseroptiek versterken het gespierde karakter van de MPV. De dorpels lijken het zijprofiel te verlengen en voegen zo meer dynamiek toe. 19 inch AMG lichtmetalen  velgen met zeven dubbelspaaks design ronden het sportieve uiterlijk af. De V-Klasse AMG Line heeft een 17 inch remsysteem, remklauwen met Mercedes-Benz opschrift en een sportonderstel dat 15 millimeter is verlaagd. Optioneel kan de AMG Line worden besteld met het AGILITY CONTROL onderstel, voorzien van continu variabele demping.

Het interieur heeft eveneens de signatuur van AMG: luchtuitstroomopeningen in zilverchroom, sportief gestileerde pedalen van geborsteld aluminium, carbon-look afwerking en een zwarte hemelbekleding.

Dit is de eerste keer dat een AMG Line beschikbaar is voor MPV’s van Mercedes-Benz Vans. De AMG Line is leverbaar voor alle motorvarianten en koetswerklengtes van de V-Klasse en V-Klasse AVANTGARDE.

Nieuwe uitrusting – stijlvol, luxueus en functioneel

Het al hoge comfortniveau en de functionaliteit van de V-Klasse kunnen verder worden versterkt met nieuwe opties. Vanaf maart 2016 zijn de actieve stoelventilatie voor de passagiersstoelen achterin leverbaar, het panoramadak, de grote middenconsole en de iPadhouders als optie leverbaar.

Grootste panoramadak in het MPV-segment

De V-klasse heeft het grootste panoramadak in zijn klasse. Het glazen dak meet 190 x 112 centimeter en dat garandeert een zeer licht interieur en een aangenaam comfortgevoel. Het panoramadak bestaat uit twee delen, waarvan de voorste helft elektrisch kan worden geopend en het achterste deel vast is bevestigd. Het dak kan in twee delen met een zonnerollo geblindeerd worden.

Beide systemen kunnen voor- en achterin met een knop in de console boven het hoofd worden bediend. Wanneer de auto geparkeerd is, wordt het interieur met behulp van een regensensor beschermd tegen regen, door het dak automatisch te sluiten.

Koelcompartiment in de middenconsole, verlichte thermo-bekerhouders en iPadhouders achterin

Voor een verder verbeterd reiscomfort heeft de middenconsole een beklede armsteun en een geïntegreerd koelcompartiment. Naast diverse bergvakken, twee bekerhouders voorin en led-verlichte thermo-bekerhouders en een vijf liter koelvak achterin, beschikt de V-klasse ook over USB-aansluitingen, een SD kaartlezer en 12- en 220-volt stekkerdozen voor telefoons, notebooks en dergelijke. Verre reizen zijn zodoende zeer comfortabel voor bestuurder en passagiers.

De V-Klasse kan bovendien worden uitgerust met iPadhouders aan de achterzijde van de voorstoelen. Hiermee kan een tablet opgeladen en 90 graden gedraaid worden. Alle aansluitingen voor koptelefoons e.d. blijven volledig bereikbaar, waardoor de iPad optimaal gebruikt kan blijven worden. De iPad wordt via een voeding in de stoel voorzien van energie. Andere apparaten kunnen via een USB poort in de houder aangesloten worden.