28
juni
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

AMbitie: zakelijke prijs voor Mercedes-Benz C-Klasse

De Mercedes-Benz C-Klasse is onderscheiden met de AMbitie 2007, een aanmoedigingsprijs voor nieuwe zakelijke auto’s die wordt uitgeloofd door een gespecialiseerde jury van het vakblad Automobiel Management. Ernst-Jan van Eykelenburg, divisiedirecteur Mercedes Car Group van importeur DaimlerChrysler Nederland, nam de bijbehorende onderscheiding in ontvangst. “Dat de nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse al beslag weet te leggen op de AMbitie is een waanzinnige waardering. Dat de zakelijke markt zulke hoge verwachtingen van onze C-Klasse heeft is een regelrechte opsteker”, aldus Van Eykelenburg.

De jury toont zich enthousiast over de nieuwe C-Klasse, die eerder dit jaar zijn opwachting maakte en waarvoor al zo’n 1.800 orders genoteerd zijn. Peter Brouwer, voorzitter van de jury en hoofdredacteur van Automobiel Management: “Een zeer geloofwaardig product. Het is een wagen waarin met name ook niet-Mercedes-rijders graag gezien willen worden. Ook de prijs wordt in samenhang met de aangeboden pakketten als concurrerend beschouwd.”

Bij importeur DaimlerChrysler Nederland is men uiteraard erg ingenomen met de onderscheiding. “Het is voor ons een extra steun in de rug bij onze hernieuwde massieve aanval op de zakelijke markt, waarvoor we met de nieuwe C-Klasse een uitstekend wapen in handen hebben”, benadrukt Ernst-Jan van Eykelenburg. “Bovendien staan er de komende maanden nog enkele interessante uitbreidingen van het leveringsprogramma op stapel.”

Daartoe behoren onder andere de C 200 CDI, de uitvoering met verder doorontwikkelde viercilinder dieselmotor met directe inspuiting, die nog zuiniger en krachtiger is dan zijn voorganger. Volgens de NEDC-norm hebben de C 200 CDI en de C 220 CDI slechts 6,1 liter diesel nodig voor een afstand van 100 kilometer. Bij de viercilinder benzinemotoren in de modellen C 180 KOMPRESSOR en C 200 KOMPRESSOR werden niet alleen betere prestaties, maar ook een lager brandstofverbruik gerealiseerd. Bovendien wordt volop aandacht besteed aan milieuzorg: zowel de C 180 KOMPRESSOR als de C 200 CDI zijn voorzien van het groene C-label.

De nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse, leverbaar in de lines AVANTGARDE, ELEGANCE en STANDAARD, beschikt over tal van innovaties, waaronder de geavanceerde AGILITY CONTROL-functies. Hierdoor passen wielophanging, schakeling en besturing zich razendsnel en soepel aan aan de actuele rij-omstandigheden. Dat heeft merkbare positieve gevolgen voor dynamiek en comfort.

Specifiek voor de zakelijke markt heeft Mercedes-Benz ook van de C-Klasse speciale Class-uitvoering ontwikkeld, die zich onderscheidt door een bijzonder complete uitrusting en wel zeer aantrekkelijk leasetarief, terwijl ook de fiscale bijtelling plezierig laag uitvalt. Voor de Class-uitvoering is er tevens een Business Class pakket leverbaar, dat standaard onder andere het COMAND-systeem met DVD-navigatie, telefoonvoorbereiding inclusief Bluetooth, de veelgeprezen LINGUATRONIC spraakbesturing, het Park-Tronic Systeem, een diefstal- en inbraakalarm en een regensensor omvat.