16
augustus
2017
|
10:26
Europe/Amsterdam

Amber Valletta, Hartmut Esslinger en Amber Mac sprekers tijdens me Convention

#createthenew - me Convention Frankfurt, 15-17 september 2017

Tijdens de me Convention, die wordt georganiseerd door Mercedes-Benz en South by Southwest (SXSW), zijn tal van vooraanstaande sprekers aanwezig. Amber Valletta, mode-icoon en ondernemer, maakt deel uit van een panel en zal het gaan hebben over de circulaire economie als deel van de mode-industrie. Industrieel designer Hartmut Esslinger geeft zijn visie op de circulaire economie tijdens een interview met radiopresentatrice Moira Gunn. Technologieverslaggeefster Amber Mac leidt de paneldiscussies op Forum Stage II.

Topmodel Amber Valletta heeft tal van magazinecovers gesierd en deel uitgemaakt van veel reclamecampagnes. Ze is echter ook bekend vanwege haar inspanningen op maatschappelijk vlak en voor de bescherming van het milieu. Ze heeft een webshop opgezet voor de verkoop van duurzaam geproduceerde kleding, Master & Muse. Ze neemt tijdens de me Convention deel aan een paneldiscussie met de naam ‘Closing the Loop: Fashion and the Circular Economy’.

Hartmut Esslinger is een icoon op het gebied van industrieel design. Als een van de eerste designers was hij van mening dat vorm niet alleen functie moet volgen, maar ook emotie. In de afgelopen 48 jaar heeft hij tal van bijzondere ontwerpen gerealiseerd, zoals Apple’s ‘Snow White’ design uit de vroege jaren ‘80. Hij heeft ook bedrijven als Sony, Louis Vuitton, SAP, Lufthansa en Microsoft geholpen om hun technische expertise te vertalen naar een merkimago dat wereldwijd tot de verbeelding spreekt. Het magazine Business Week – dat hem in 1990 op de cover zette – noemde hem een van de invloedrijkste Amerikaanse ontwerpers sinds de jaren ‘30 en de eerste superstar op het gebied van hightech design. Tijdens de me Convention gaat hij het echter niet alleen over design hebben. Hij neemt ook deel aan een paneldiscussie over de circulaire economie, onder leiding van radiopresentatrice Moira Gunn.

Amber Mac werkt als techverslaggeefster en presentatrice voor tal van vooraanstaande tv-stations, zoals Bloomberg, TechTV en SiriusXM. De in Canada geboren Mac startte haar carrière tijdens de internet ‘boom’ bij Razorfish in San Francisco en houdt zich sindsdien bezig met digitale innovatie. In 2010 schreef ze een bestseller over digitale marketing en ze heeft een adviesbureau dat bedrijven als Shopify, Intel en Nintendo adviseert. Ze heeft miljoenen volgers op Instagram, Facebook, Twitter en andere socialmediakanalen. In 2017 interviewde Mac dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler AG en hoofd van Mercedes-Benz Cars tijdens SXSW in Austin. Naar aanleiding daarvan werd ze door SXSW en Mercedes‑Benz benaderd om deel te nemen aan de me Convention.

Over de me Convention

Tijdens de IAA in Frankfurt organiseren Mercedes-Benz en South by Southwest (SXSW) de eerste me Convention ooit. De me Convention dient als inspiratieplatform voor tal van toekomstgerelateerde thema’s. Van 15 t/m 17 september 2017 gaan tijdens de me Convention mensen uit de technologie- en designsector alsmede de creatieve sector met elkaar in gesprek over de toekomst. #createthenew is het motto voor het evenement, dat zich richt op thema’s als New Creation, New Urbanity, New Leadership, New Realities en New Velocity. Tijdens workshops, rondetafelgesprekken, keynotes en op interactieve platforms zal er worden gediscussieerd over toekomstgerelateerde thema’s.

De me Convention vindt plaats in de festival-achtige setting van de Festhalle Frankfurt en bestaat uit een reeks evenementen in de avonduren alsmede party’s en concerten in het stadsdeel Bahnhofsviertel.