10
augustus
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Altijd en overal: ‘rapid-response’ Mercedes-Benz GLK-modellen voor de BIOS-groep

De afdeling ambulancediensten van de BIOS-groep, één van de grotere partijen op het gebied van bijzonder personenvervoer in Nederland, heeft twee Mercedes-Benz GLK 220 CDI 4MATIC-modellen in gebruik genomen. De veelzijdige, vierwielaangedreven auto’s worden vooral gebruikt om snel ter plaatse te kunnen zijn in moeilijk bereikbare gebieden. Beide zogenaamde rapid response-voertuigen zijn voorzien van de modernste communicatiemiddelen en medische apparatuur voor een snelle en effectieve (eerste) hulpverlening. De GLK-modellen in ambulance-uitvoering zijn geleverd door Mercedes-Benz dealer ROGAM.

De BIOS-groep met hoofdkantoor in Rotterdam, richt zich volledig op bijzonder personenvervoer. Het bedrijf biedt onder meer taxi- en rolstoelvervoer, gespecialiseerd taxivervoer (VIP-/directievervoer), Schipholdiensten en groepsvervoer. Daarnaast is er een speciale afdeling ambulancevervoer. Deze divisie heeft nu twee Mercedes-Benz GLK 220 CDI 4MATIC-modellen in gebruik genomen. De keuze voor deze zogenaamde rapid response-voertuigen is weloverwogen volgens de heer A. Romijn van de BIOS-groep: “We waren op zoek naar voertuigen die ook onder moeilijke omstandigheden goed uit de voeten kunnen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld duingebieden, landelijke omgevingen, maar ook in de stad. Dankzij de vierwielaandrijving, gaat de GLK verder waar normale personenauto’s en/of motoren moeten stoppen vanwege de terrein- en/of weersgesteldheid. In de stad is de GLK zelfs in staat bijvoorbeeld een trap te bedwingen. Een andere belangrijke overweging was het ruime interieur van de GLK: er is alle ruimte voor de medische apparatuur die nodig is om adequate eerste hulp te kunnen verlenen. Bij dat alles hebben we uiteraard ook scherp gekeken naar de kilometerkostprijs; dat is telkens weer een belangrijke basis voor de keuze van een nieuw voertuig. Ook op dat punt scoort de GLK goed en daarmee was het ‘plaatje compleet’. De auto’s rijden inmiddels rond en het personeel is er erg enthousiast over.”

Goede relatie met ROGAM

De opvallende GLK rapid response-modellen zijn geleverd door Mercedes-Benz dealer ROGAM. Ook dat is volgens de heer Romijn een bewuste keuze: “De BIOS-groep is ‘grootverbruiker’ van Mercedes-Benz modellen. We beschikken over een uitgebreide vloot taxi’s en gespecialiseerde voertuigen voor bijvoorbeeld rolstoelvervoer. Daardoor hebben we door de jaren heen een stevige relatie met ROGAM ontwikkeld. ROGAM is een partner die actief meedenkt én –werkt aan de specifieke eisen die wij stellen. Ook deze relatie heeft een rol gespeeld bij de keuze voor de GLK 220 CDI 4MATIC-modellen.”