20
juli
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Alonso, Hamilton en Häkkinen schitteren in nieuwe Mercedes-Benz tv-commercial

Mercedes-Benz Formule 1 coureurs Fernando Alonso en Lewis Hamilton zijn, samen met sportieve Mercedes-Benz modellen, het middelpunt in een humoristische tv-commercial. Ook voormalig Formule 1-coureur Mika Häkkinen maakt zijn opwachting in het zestig seconden lange filmpje, dat vanaf vrijdag 20 juli te bekijken is bij Mercedes-Benz TV op www.mercedes-benz.tv. Bovendien is de nieuwe commercial vanaf komend weekeinde regelmatig te zien op diverse internationale tv-zenders.

In de nieuwe Mercedes-Benz tv-commercial bewijzen Fernando Alonso en Lewis Hamilton dat racen hun grote passie is. In humoristische scènes maken zij duidelijk dat zij – op vriendelijke wijze – altijd en overal van elkaar willen winnen. Niet alleen op de internationale circuits, maar ook bij de hotelreceptie, in de sportschool en in de sauna. De heren tonen daarmee aan dat de autosportfilosofie van Mercedes-Benz niet alleen is gebaseerd op een gezonde winnaarsmentaliteit, maar ook op spel en plezier.

 “Fernando Alonso en Lewis Hamilton zijn gepassioneerd over autosport”, aldus Norbert Haug, directeur van Mercedes-Benz Motor Sports. “Beiden zijn ambitieus, doelgericht en competitief ingesteld. Tussen hen is er een gezonde dosis rivaliteit, maar ze bewonderen en respecteren elkaar ook. Dat weten we van hun gedrag op de circuits en nu ook van de tv-commercial. Ondanks de tijdsdruk tijdens de opnamen en het feit dat ze niet gewend zijn om een tv-rol te hebben, beleefden ze veel plezier aan de shoot. Mika Häkkinen, tweevoudig wereldkampioen Formule 1, heeft eerder aan commercials meegedaan; ook nu is hij weer cool en charismatisch.”

 “Het idee voor deze commercial komt voort uit onze merkfilosofie”, zegt Dr. Olaf Göttgens, vice-president merkcommunicatie Mercedes-Benz personenauto’s. “Mercedes-Benz en autosport zijn immers van begin af aan nauw met elkaar verbonden. Tot op de dag van vandaag is de sportieve kant van automobiliteit onmiskenbaar een element van onze merkbeleving. Autosport is een uiting van de passie die Mercedes-Benz kenmerkt.”

De commercial heeft een luchtige insteek. De twee Mercedes-Benz coureurs zijn verwikkeld in een ‘stevige competitie’. De huidige aanvoerder van het rijderskampioenschap, Lewis Hamilton, wint nipt een race van de huidige nummer twee, Fernando Alonso. Hamilton viert zijn zege al in de cockpit, met een brede grijns en een juichend gebaar. Als het duo korte tijd later in een Mercedes-Benz C 63 AMG en CLK 63 AMG Black Series naar het hotel rijdt, is Hamilton afgeleid door een mooie vrouw. Alonso sprint daarom als eerste weg bij een verkeerslicht. De wedstrijd tussen de twee coureurs gaat door bij de hotelreceptie, op weg van en naar de hotelkamers en in de sauna. Geen van beiden geeft een millimeter toe aan de ander. Dat resulteert in een uitputtingsslag in de sauna, maar daar blijkt de ervaren Mika Häkkinen de echte winnaar. Niet zo gek, want een Fin weet natuurlijk alles van sauna’s. De rivaliserende coureurs tonen het karakter dat dergelijke mannen past en er kan zelfs een glimlach vanaf.