05
april
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Alleskunner Mercedes-Benz Unimog voor Gemeente Utrecht

De afdeling Stadswerken van de Gemeente Utrecht is verantwoordelijk voor het inzamelen van huis- en grofvuil, het schoonvegen van de straten én gladheidbestrijding. Onlangs werd een nieuwe Mercedes-Benz Unimog U 400 aangeschaft bij DaimlerChrysler Nederland. Deze wordt ingezet als servicewagen voor ongeplande reparaties aan het wagenpark.

Gemeente Utrecht
De afdeling Stadswerken zet zich in voor een schoon en opgeruimd Utrecht. Jaarlijks zamelt deze afdeling van de gemeente zo’n 100.000 ton huisvuil en 10.000 ton grofvuil in, veegt men 3.000 straten schoon en worden door de hele stad kringlooppunten onderhouden. Bovendien is de afdeling Stadswerken verantwoordelijk voor de gladheidbestrijding. Voor al deze werkzaamheden heeft de gemeente Utrecht de beschikking over een 440 eenheden tellend wagenpark dat in eigen beheer wordt onderhouden. Voor acute reparatiewerkzaamheden onderweg schafte men onlangs een Mercedes-Benz Unimog U 400 aan. Deze wordt ingezet als servicewagen.

Alleskunner Mercedes-Benz Unimog
De Mercedes-Benz Unimog is een veelzijdig voertuig dat voor diverse specialistische werkzaamheden kan worden ingezet. Ieder voertuig, ongeacht of het voor lichte of zware werkzaamheden wordt gebruikt, is uitgerust met minstens drie montagepunten voor verschillende werktuigen zoals sneeuwschuivers of maaiers. Bovendien heeft de Unimog een krachtig hydraulisch systeem dat de bediening van de werktuigen mogelijk maakt. De sterke PTO (Power Take Off: aandrijving voor de aangekoppelde werktuigen) en het bedieningscomfort ondersteunen de hoge mate van functionaliteit.

Redder in nood
De afdeling Stadswerken heeft zeven monteurs in dienst die het onderhoud van 380 gekentekende eenheden en 60 ongekentekende voertuigen zoals grasmaaiers en veegwagens verzorgen. Wanneer er op locatie een machine pech heeft, schieten de monteurs te hulp. De Mercedes-Benz Unimog U 400 is van alle gemakken voorzien, zodat de meeste voertuigen snel weer operationeel zijn. Een groot voordeel van de Unimog zijn de compacte buitenafmetingen waardoor de bestuurder eenvoudig door de smalle Utrechtse binnenstad manoeuvreert.

Op alles voorbereid
Dankzij een hoog motorvermogen, een sterke PTO en extra montagepunten kunnen verschillende werktuigen aan de Unimog gekoppeld worden. De afdeling Stadswerken heeft het voertuig in eigen beheer opgebouwd. DaimlerChrysler Nederland heeft waar nodig wel technische ondersteuning verleend. Zo is de Unimog ondermeer voorzien van een tanksysteem voor diesel en persolie, een luchtcompressor, een hydraulische lier, een milieuset om gelekte vloeistoffen op te ruimen én een Palfinger kraan. Met deze opbouw en een uitgebreide gereedschapsset is de afdeling Stadswerken van de gemeente Utrecht op alles voorbereid.