11
augustus
2005
|
02:00
Europe/Amsterdam

Albers in actie tijdens DTM-weekend op Circuit Park Zandvoort

Vorig jaar was Christijan Albers nog actief als fabriekscoureur voor Mercedes-Benz in het Duits toerwagenkampioenschap DTM. Dit seizoen rijdt Albers voor het Italiaanse Minardi-team in de Formule 1. Tijdens het DTM-weekend op Circuit Park Zandvoort (26 tot en met 28 augustus) keert Albers echter terug in zijn oude werkomgeving. Dankzij een gezamenlijke inspanning van de DTM-organisator ITR, Circuit Park Zandvoort, DaimlerChrysler Nederland en Mercedes-Benz Motorsport zal Albers met zijn Minardi Formule 1-bolide in actie komen. Ook zal hij een AMG-Mercedes C-Klasse uit de DTM besturen, waarmee hij enkele gelukkigen (m/v) zal meenemen voor snelle ronden over het Zandvoortse circuit.

"Toen via Mercedes-Benz het verzoek kwam om tijdens het DTM-weekend op Zandvoort een Formule 1-demonstratie te geven, hoefde ik niet lang na te denken", aldus Albers. "Mijn vier seizoenen in de DTM bij Mercedes-Benz zijn een belangrijke fase in mijn carrière geweest en hebben me enorm geholpen om de stap te zetten naar de Formule 1. Daarmee ging uiteindelijk mijn lang gekoesterde wens in vervulling." Niet alleen voor zijn vroegere werkgever, ook voor de Nederlandse racefans komt Albers tijdens het Zandvoortse DTM-weekend graag weer in actie. "Ik heb goede herinneringen aan Zandvoort. Twee jaar geleden won ik er, vorig jaar kwam ik na een zeer turbulente race uiteindelijk toch nog op het podium terecht. Voor eigen publiek rijden is altijd bijzonder. En reken maar dat het een mooie show gaat worden!"

Albers volgt de gang van zaken in de DTM nog steeds. Zijn vroegere Mercedes-Benz-teamgenoten zijn dit seizoen succesvol: Gary Paffett won al drie races en staat voorafgaand aan de Zandvoortse ronde met slechts één punt achterstand tweede in de tussenstand van het kampioenschap. Oud-Formule 1-coureur Jean Alesi won ook al eenmaal en de nieuwe aanwinst in het Mercedes-Benz-team, tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen, komt eveneens sterk voor de dag in zijn eerste DTM-seizoen. De Fin won medio mei de DTM-race op het circuit van Spa-Francorchamps. "Zandvoort wordt ongetwijfeld weer een mooie race", zegt Christijan Albers. "De DTM is immers altijd goed voor volop spektakel!"

Rob Dingemans, directeur divisie personenwagens van DaimlerChrysler Nederland, verklaart: "Wij zijn verheugd dat onze goede relatie met Christijan Albers van de afgelopen jaren in deze vorm kan worden voortgezet. Voor ons is de DTM-race op Zandvoort een belangrijk evenement en we denken dat we door het optreden van Christijan Albers met de AMG-Mercedes C-Klasse en de Minardi Formule 1-auto een extra bijdrage hieraan kunnen leveren."