18
juli
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Al jarenlang Mercedes-Benz bedrijfswagens voor de familie Jansen uit Moergestel

Jurjan Jansen is, na zijn vader en opa, de derde opeenvolgende Mercedes-Benz chauffeurstelg van de familie Jansen uit Moergestel. Tien jaar geleden werd hij Eigen Rijder en kocht hij een Actros 1840 LS McLaren demo. Onlangs heeft hij een tweede truck aangeschaft, een Actros 1844 LS met wederom een McLaren-uitstraling.

Het chauffeursvak is Jurjan Jansen met de paplepel ingegoten. Zowel zijn vader als zijn opa was chauffeur, beiden reden Mercedes-Benz. Zelf zit Jurjan nu al bijna dertig jaar in het vak. Toen hij achttien was, is hij als chauffeur begonnen en heeft hij bij meerdere werkgevers in verschillende branches ruime ervaring opgedaan: van stukgoed tot vlees, van licht tot zwaar transport, nationaal en internationaal. Dit doet hij nog steeds met veel plezier. Toch is het nu anders. Zo’n tien jaar geleden heeft Jurjan Jansen de knoop doorgehakt en heeft hij besloten Eigen Rijder te worden.

 

Eigen Rijder

Voor zijn eigen bedrijf ‘Jurjan Jansen Transport’ kocht hij in 1996 een Mercedes-Benz Actros 1840 LS. In 2001 werd deze auto ingeruild voor een Actros 1840 LS McLaren demo. Deze stoere MegaSpace heeft nu al bijna 800.000 kilometer op de teller staan en wordt nog steeds iedere dag naar volle tevredenheid ingezet. Onlangs heeft Jurjan een tweede truck aangeschaft, een Actros 1844 LS BlueTec5 4x2. Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Rüttchen Tilburg heeft de levering hiervan verzorgd. Een jarenlange, goede samenwerking en een uitstekende service liggen hieraan ten grondslag.

 

Van alle gemakken voorzien

De Actros is een echte chauffeursauto. De nieuwe, in McLaren-kleuren gespoten uitvoering van Jurjan, is van alle gemakken voorzien. Dankzij het comfort van bijvoorbeeld de luxe bedden, de ruime stahoogte en de vele opbergmogelijkheden, is de Actros een ideale werkplek. Maar ook op zuinigheid scoort deze bedrijfswagen erg goed. De Euro 5-motor zorgt voor een lagere uitstoot van roetfilterdeeltjes waardoor de Actros ruimschoots aan de strenge Euro 5-emissienorm voldoet. Met het oog op het milieu én de toekomst is dit een goede investering. Het Telligent®-motormanagement zorgt voor een optimale motorregeling met een hoog vermogen, een laag brandstofverbruik en een verbranding met lage uitstoot. Door de Telligent®-schakeling wordt het schakelen voor de chauffeur vergemakkelijkt en wordt slijtage aan de versnellingsbak tot een minimum beperkt. Bovendien is de Actros uitgerust met Telligent® ESP wat dreigende onstabiliteit detecteert en deze vervolgens corrigeert. Dit systeem biedt zowel de chauffeur als de lading optimale veiligheid.

 

Bijzondere uitvoering

De Actros 1844 LS van Jurjan Jansen uit Moergestel onderscheidt zich door zijn opvallende uiterlijk. Het stoere exterieur van deze Mercedes-Benz truck met onder andere vérstralers, past prima in het ‘McLaren’-uiterlijk. Dankzij de unieke Formule1-team ‘look’ met de kleuren rood, zwart en zilver heeft Jurjan onderweg heel wat bekijks.