27
april
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Aflevering bij de fabriek als onderdeel van een tweedaags VIP-arrangement: Bij de bron

Met onmiddellijke ingang bieden de Nederlandse Mercedes-Benz dealers hun klanten de unieke mogelijkheid om een nieuwe auto te laten afleveren bij de fabriek in Sindelfingen bij Stuttgart. Het bijzondere karakter daarvan wordt nog eens benadrukt door het feit dat de aflevering een onderdeel is van een volledig verzorgd tweedaags VIP-arrangement voor twee personen. Hierin zijn ook een fabrieksbezoek en een rondleiding door het fascinerende Mercedes-Benz Museum inbegrepen.

De fabrieksaflevering van een nieuwe Mercedes-Benz, die zonder meerprijs wordt aangeboden, is dé manier om de unieke beleving van het merk aan den lijve te ondervinden. Het tweedaagse arrangement start met een reis (op eigen gelegenheid) naar Untertürkheim bij Stuttgart. Daar kunnen eigenaar en partner direct inchecken in een luxe hotel. Van daaruit is het slechts enkele minuten lopen naar misschien wel het mooiste automuseum dat er is: het Mercedes-Benz Museum. Uiteraard is de toegang tot dit unieke museum waar ruim 120 jaar auto(sport)historie op een fascinerende manier wordt gepresenteerd, inbegrepen. Na het bezoek aan het museum staan het diner en de overnachting in het hotel op het programma.

Dag twee

De tweede dag van het VIP-arrangement staat in het teken van de aflevering van de nieuwe auto. Klant en partner vertrekken na het ontbijt in het hotel naar het ‘Kundencenter’ van de fabriek in Sindelfingen. Hier worden in eerste instantie en op vlotte wijze alle formaliteiten rondom de aflevering van de auto afgehandeld. Hierna volgt een nieuw hoogtepunt: een uitgebreide rondleiding van 2 uur door de grootste fabriek van Mercedes-Benz. Het complete productieproces wordt van begin tot eind doorlopen: van staalpers tot en met het ‘huwelijk’ (de samenvoeging van carrosserie en aandrijflijn). Op dit bezoek volgt een smakelijke lunch in het sfeervolle museumgedeelte van het Kundencenter en daarna is er de gelegenheid om de nabijgelegen Mercedes-Benz Shop te bezoeken. Na deze ‘pit-stop’ staat de aflevering zelf op het programma. De nieuwe eigenaar en zijn partner worden ontvangen in de Mercedes-lounge. Onder het genot van een drankje hebben ze daarbij al zicht op de nieuwe auto die tot in de puntjes geprepareerd in de speciale afleveringshal staat te wachten. De aflevering wordt verzorgd door een deskundige medewerker die een complete instructie over de auto geeft. De auto zelf is volgetankt en gedurende vijf dagen volledig verzekerd. Zo is het mogelijk om het verblijf in Duitsland met nog enkele dagen te verlengen. De nieuwe eigenaar heeft voor vertrek de Nederlandse kentekenplaten van zijn eigen Mercedes-Benz dealer meegekregen. Deze kunnen bij de grensovergang eenvoudig zelf gemonteerd worden. De oorspronkelijke Duitse kentekenplaten fungeren vervolgens als leuk aandenken aan een bijzondere trip én belevenis.

Het tweedaagse VIP-arrangement voor twee personen wordt gratis aangeboden als de reis op eigen gelegenheid wordt ondernomen. Uiteraard kan de Mercedes-Benz dealer ook vervoer per hogesnelheidstrein of vliegtuig verzorgen. Hieraan is een meerprijs verbonden.