19
oktober
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

AFC Ajax krijgt nieuwe Mercedes-Benz spelersbus

Vrijdag 16 oktober jl. werd op het terrein van de Amsterdam ArenA, de thuishaven van AFC Ajax, de nieuwe spelersbus gepresenteerd. In het bijzijn van de voltallige selectie en technische staf werd de nieuwe Mercedes-Benz Tourismo M onthuld. Deze luxe touringcar biedt ruim plaats aan 36 passagiers en is van alle gemakken voorzien.

Ajax on tour

Het eerste en tweede elftal van Ajax werken wekelijks hun thuiswedstrijden af in de Amsterdam ArenA en op jeugdcomplex De Toekomst. Voor de uitwedstrijden maken zij gebruik van de dienstverlening van sponsor Oad die het vervoer van spelers, technische staf en materieel mogelijk maakt. Oad is de op een na grootste reisorganisatie van Nederland en heeft als touringcarbedrijf een uitstekende naam opgebouwd. Veiligheid en comfort hebben voor Oad topprioriteit. Voor het vervoer van de spelers van Ajax, werd onlangs een nieuwe Mercedes-Benz Tourismo M aangeschaft.

Mercedes-Benz Tourismo M

De Mercedes-Benz Tourismo M is uitgerust met een 315 kW (428 pk) sterke zescilinder lijnmotor die ruim aan de Euro 5-emissienorm voldoet. Voor een rustiger rijgedrag en meer comfort is de bus voorzien van een automatischeversnellingsbak. Op verzoek van Ajax is de touringcar, die plaats biedt aan 36 passagiers, volledig naar eigen wens opgebouwd. De luxe stoelen hebben riante beenruimte (comfort class) en zijn extra dik bekleed voor meer zitcomfort. Een afvaardiging van Ajax is bij EVO Bus in Nijkerk geweest om de wensen te bespreken. Zo werd ondermeer ook gekozen voor een rood-zwarte kleurstelling van de bekleding die goed past bij de uitstraling van de club. Naast stoelen zijn er in de bus ook twee vierpersoons zitjes met een tafel geplaatst. Achterin is een complete keuken ingebouwd waarin het werkelijk aan niets ontbreekt. Dankzij de koelkast, oven, magnetron en afwasmachine hoeven de spelers nooit met een lege maag op het veld te staan. Naast praktische opbergruimten voor de spelerstassen en het materiaal, is er een grote garderobekast ingebouwd die deels in de laadruimte is weggewerkt. In de bus zijn vier 19” LCD monitoren bevestigd die zijn aangesloten op digitale televisie. Rechts voorin, traditiegetrouw de plaats van de trainer, is een aansluiting gemaakt voor een laptop waarmee de laatste videoanalyses onderweg kunnen worden getoond. Daarmee komen de spelers van Ajax met de Mercedes-Benz Tourismo M niet alleen uitgerust, maar ook goed voorbereid op de plaats van bestemming aan.