11
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Aesthetics S: tipje van de sluier van de nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse

Op de autotentoonstelling van Parijs toont Mercedes-Benz een sculptuur met de naam Aesthetics S. Samen met speciale licht- en virtuele 3D-projectietechnieken vormt deze een artistieke interpretatie van het design van de komende S-Klasse.

Al sinds 1930 spelen de topmodellen van Mercedes-Benz een belangrijke rol; voor het merk zelf en voor de gehele automotive-sector. De S-Klasse vormt al vele decennia de maatstaf in zijn segment. Het nieuwe model zet wederom de toon als het om de designfilosofie van het merk voor de komende jaren. Aesthetics S brengt de lijnen van de nieuwe S-Klasse terug tot de essentie. Hoofdontwerper Gorden Wagener daarover: “Deze sculptuur benadrukt de artistieke aspecten van het ontwerp. Met het design en de proporties van Aesthetics S communiceren we een moderne zin van status, sensuele vormen en stijlvolle sportiviteit.”

Een rijke traditie in tijdloos design

In Parijs debuteert de sculptuur in combinatie met een fascinerende lichtshow en virtuele 3D-projectietechnieken.

Hiermee wordt de rijke designtraditie van de S-Klasse in beeld gebracht; in de ‘show’ spelen ook de S-Klasse W 189-, W 108-, W 127- en W 221-modellen een rol. Daarmee laat de sculptuur zien hoe tijdloos het design van de S-Klasse altijd was én zal zijn. Aesthetics S is de vierde in een reeks sculpturen van Mercedes-Benz. De serie startte met Aesthetics No.1 in 2010. In 2011 volgden Aesthetics No.2 en Aesthetics 125.