17
december
2007
|
01:00
Europe/Amsterdam

Actros truck waardige vervanger voor Parlevliet & Van der Plas

Parlevliet & Van der Plas is een internationale visonderneming, die het traject van vangst tot levering aan de winkel compleet verzorgd. Onlangs heeft het bedrijf een Mercedes-Benz Actros 2544 LSVLA met Euro 5-motor, Mercedes PowerShift en Megaspace cabine aan het wagenpark toegevoegd. De nieuwe truck wordt, net als zijn voorganger, ingezet voor het transport van visproducten van de verwerkingsfabriek in Rügen (Duitsland) naar klanten in Duitsland Polen, Frankrijk en Nederland.

Van ‘Hollandse nieuwe’ tot aan Pacifische horsmakreel

Dirk Parlevliet en de broers Dirk en Jan van der Plas richtten het gelijknamige bedrijf op in 1949. De werkzaamheden bestonden destijds uit het inkopen van haring en de doorverkoop hiervan op de Nederlandse markt. Na een aantal jaren breidde het bedrijf uit met een eigen rederij. Inmiddels is Parlevliet & Van der Plas met ruim 800 werknemers uitgegroeid tot een grote internationale onderneming met vestigingen in Nederland en Duitsland en visgebieden over de hele wereld. Met eigen trawlers (waaronder de grootste ter wereld), koelhuizen, handelsvestigingen en wagenpark verzorgt de onderneming het gehele traject van vangst tot levering bij de klant.

Mercedes-Benz Actros

Parlevliet & Van der Plas is al meerdere jaren naar volle tevredenheid klant bij bedrijfswagendealer Wensink uit Harderwijk. Toen de Mercedes-Benz Actros 2546 LSVLA aan vervanging toe was, klopte het bedrijf wederom aan bij Wensink. In overleg met de dealer is besloten om een trekker te nemen met minder paardenkrachten, want met 440 pk verloopt het transport ook moeiteloos. Parlevliet & Van der Plas heeft voor de Actros gekozen vanwege zijn gunstige brandstofverbruik. De truck is bovendien uitgerust met een Euro 5-motor en Mercedes PowerShift. Om een grotere actieradius te creëren heeft Parlevliet & Van der Plas gekozen voor brandstoftanks en een AdBlue tank met een grotere capaciteit. Hierdoor valt het tanken van brandstof en het bijvullen van AdBlue vrijwel samen. Op het terrein van het bedrijf staat een eigen AdBlue vulinstallatie, zodat men compleet zelfvoorzienend is. De auto zal naar verwachting circa 160.000 km per jaar gaan rijden.

Uitstraling en comfort

De combinatie is volledig in de huisstijlkleuren van het bedrijf gespoten. Om de wagen nog meer uitstraling te geven zijn er supersingle banden gemonteerd op de gestuurde assen. De ruime comfortabele cabine is onder andere voorzien van twee bedden. Tijdens het rijden zorgen de twee luchtgeveerde stoelen voor een maximaal comfort. Het interieur is tevens voorzien van lederen bekleding, een koelkast en een DVD-installatie. Parlevliet & Van der Plas heeft ook gedacht aan veiligheid door middel van een camera, die de dode hoek in beeld brengt.

Deskundige service

Voor het periodieke onderhoud vertrouwt Parlevliet & Van der Plas volledig op de deskundige service van Wensink. Daarom heeft het bedrijf een Reparatie & Onderhoudscontract voor vijf jaar afgesloten, waardoor een optimale inzet van de Mercedes-Benz Actros gegarandeerd blijft.