04
april
2005
|
02:00
Europe/Amsterdam

Actros 1844 LS Lowliner met Megaspace cabine voor Weggemans Transport

  • 66 Europallets per rit dankzij Lowliner-uitvoering

  • Veel luxe en comfort in riante Megaspace cabine met automaat

  • De keuze voor Mercedes-Benz Actros na uitgebreide test gemaakt

Weggemans Transport in Aalden maakt sinds enkele weken gebruik van een nieuwe Mercedes-Benz Actros 1844 LS Lowliner met een Megaspace cabine. De Actros wordt hoofdzakelijk ingezet voor het vervoer van lege en volle wijnflessen, maar ook voor het vervoer van stukgoed.

Voor een efficiënte inzet van de Actros is gekozen voor een redelijk unieke uitvoering. De Actros is namelijk voorzien van een Megaspace cabine in combinatie met een Lowliner uitvoering. Deze Lowliner uitvoering heeft af-fabriek een extra lage schotelhoogte van slechts 95 cm. Hiermee is het mogelijk om een oplegger aan te koppelen met een maximale opleggerhoogte. Deze lage schotelhoogte wordt bereikt door de Actros te leveren op lagere banden, door de luchtvering op de voor- en achteras van de trekker aan te passen en door montage van een lage schotelplaat. Hierdoor is het chassis 20 cm lager ten opzichte van een standaard Actros.

Het extra laadvolume dat hierdoor beschikbaar komt, wordt optimaal benut doordat de Europallets nu gestapeld vervoerd kunnen worden. Bij het vervoer van lege wijnflessen speelt het laadvolume een uiterst belangrijke rol, terwijl het laadvermogen van ondergeschikt belang is. De Actros Lowliner is hiermee de ideale oplossing, want er kunnen nu per rit maar liefst 66 Europallets gestapeld worden vervoerd.

Met ruim 150.000 kilometer per jaar wordt de Actros in heel Europa ingezet. Om onderweg ook gebruik te kunnen maken van een hoge mate van luxe is er door Weggemans Transport voor gekozen om de Actros Lowliner te voorzien van een riante Megaspace cabine en een comfortabele en veilige automaat. De Actros werkt niet alleen motiverend voor de chauffeuse, Karin Steenhuis, maar zorgt ook voor veel enthousiaste reacties van andere weggebruikers.

Aanvankelijk was het Karin Steenhuis die Weggemans Transport op het spoor zette om de Mercedes-Benz Actros eens uit te proberen. Na een testperiode met een huurwagen van SterVerhuur werd uiteindelijk een demo-truck van Mercedes-Benz CharterWay ingezet. Het enthousiasme van chauffeuse Karin in combinatie met de gunstige praktijkervaringen leidde ertoe dat deze Actros-demo later door de directie van Weggemans Transport werd overgenomen van de officiële Mercedes-Benz dealer Van Diest Automobielbedrijven. Naast de Actros 1844 LS is er ook een nieuwe Actros 1841 LS met automaat aan het wagenpark toegevoegd.

Voor een optimale kosten beheersing is er op beide voertuigen is een lease-overeenkomst afgesloten bij Mercedes-Benz CharterWay. In deze lease-overeenkomst zijn ook alle kosten opgenomen voor eventuele reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Hiermee is Weggemans Transport prima in staat om vrijwel alle variabele kosten om te zetten in vaste kosten per kilometer, waardoor het bedrijf op voorhand exact weet waar het aan toe is. Bij eventuele ongeplande stilstand onderweg kan de transporteur altijd kosteloos gebruik maken van de Europese Service 24h dienst van Mercedes-Benz.